Volan hana ja Laufenin wc-istuin LVI-Verkkokauppa.fi:sta

Collaboration | Yhteistyössä LVI-verkkokauppa.fi:n kanssa

Aurinkoiset lomaterveiset Helsingistä! Olimme juuri puolitoista viikkoa Hangossa. Oli ihanaa nauttia lasten ja ystävien kanssa touhuilusta, grillailusta, käydä rannalla sekä mustikkametsässä, syödä jätskiä, tehdä puutarhahommia – kaikkia kivoja kesäisiä juttuja. Olen lomalla jakanut liki joka päivä kuvia ja videota myös IG:n stooreihin, joten nappaahan @CoterieOfficial seurantaan, mikäli arkisemmatkin jutut kiinnostavat. :) Välillä siellä vilahtaa myös Hangon tulevan remontin suunnittelu ja pohdinnat.

Tänään esittelyssä kylpyhuoneemme käsienpesualtaan hana ja wc-istuin*. (Vuoroaan jää vielä odottamaan mm. ammeen hana ja suihku.) Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin löysin aivan kaikki LVI-hankinnat LVI-Verkkokauppa.fi:sta. Menen hankinnoissani aina tuote edellä, eli ensin päätän mitä haluan ja vasta sen jälkeen selvitän, mistä saan hankittua tuotteet järkevästi. Ja vasta tämän jälkeen otan esiin mahdollisen yhteistyökuvion. Ja kävi niin onnekkaasti, että kaikki speksaamani suosikkituotteet löytyivät tosiaan yhdestä ja samasta paikasta. LVI-Verkkokauppa.fi:n valikoima on koostettu laatua ja estetiikkaa vaalien, ja lisäksi verkosta löytyvää valikoimaa voi täydentää lukuisilla tilaustuotteilla (katso listaus tilattavista tuotemerkeistä täältä), joten sivustolta löytyy tosiaan ratkaisut vaativammallekin remontoijalle 😊

Pesuallashana VOLA 590G-27

Olen aina ihaillut VOLA:n minimalistista muotoilua. Olisin jo edelliseen kotiin halunnut nämä Arne Jacobsenin muotoiluperinteeseen nojaavat klassikot, mutta budjettisyistä haave jäi silloin vielä hautumaan. Tälläkään kerralla en raaskinut valita kaikkia asunnon vesipisteitä VOLA:lta. Kuudesta hanasta / suihkusta kaksi näkyvintä ja ahkerimmassa käytössä olevaa vesipistettä on heiltä: keittiön huikea kullanvärinen kaunotar (lue lisää täältä) sekä tämä pääkylpyhuoneen pesuallashana 590G-27. Eikö olekin kaikessa yksinkertaisuudessaan äärettömän kaunis!

Yllä mainitsin, että valitsin keittiöön vastaavan VOLA:n hanan harjatun kullan sävyssä. Kylpyhuoneeseen olisin voinut muuten harkita myös ajankohtaisia ja samalla ikiklassisia kromattuja hanoja ja suihkua, mutta jotenkin en nähnyt niitä kultaisen keittiöhanan parina. Kaikki kullan, messingin ja kuparin sävyt taas tuntuivat jotenkin liian imeliltä lämpimänsävyisten laattojen parina, joten mattamusta toi sopivasti kontrastia.

Osa ihmisistä kokee mustan hanan ja suihkun putsaamisen kannalta työlääksi. Omat kokemukseni ovat kuitenkin päinvastaisia. Siinä missä kromisia tai messinkisiä saisi olla aina puunaamassa, mattamustalle hanalle ei tarvitse tehdä oikein mitään, jotta se näyttää hyvältä. Mutta huom: tässä on varmasti eroja sen mukaan, miten kalkkipitoista vettä asuinalueella on. Itse olen käyttänyt mattamustia hanoja vain Helsingissä, eikä niihin ole jäänyt kalkkijäämiä säännöllisellä viikottaisella siivouksella.   

Entä tekisinkö jotain nyt eri lailla? Yksi asia tulee mieleen: valitsisin allashanaksi sellaisen liikuteltavan mallin, jonka voisi työntää tarvittaessa sivuun. Tällöin olisi helpompi pestä käsienpesualtaassa isompiakin esineitä. (HUOM: Jos tähän ratkaisuun päädytte, niin suunnitelkaa ja laskekaa hanan paikka ja kääntökulma etukäteen, jotta ei vain käy niin, että hana kääntyy tasolle saakka.) Kaikki VOLA:nn hanat tehdään asiakastilausten mukaan, joten hanoihin on helppo määritellä itse toivomansa speksit, kuten tuo kääntökulma. Myös mittamuutokset ovat mahdollisia pieneen lisähintaan. Meidän allashana on ihan vakiomittainen, mutta keittiön hanan tilasin hieman korotettuna, jotta sen kaari tulee entistä kauniimmin esiin.

 

Kartell-Laufen WC-istuin (tilaustuote)

Alusta alkaen oli selvää, että ottaisimme seinään kiinnitettävän wc-istuimen. Se sopisi kylpyhuoneen moderniin ilmeeseen ja on perinteistä helpompi putsata. Mallina on sama Laufenin Kartell-sarjan wc-istuin, joka löytyy myös meidän toisesta pikkuvessasta sekä myös edellisestä kodistamme. Kirjoitinkin istuimesta aiemmin jo pikkuwc:tä esittelevän postauksen yhteydessä (lue lisää täältä). Kertauksena kuitenkin, että wc on ihanaa mattapintaista posliinia ja mitoiltaan todella kompakti, joten tämä sopii pienempäänkin tilaan. Ja edelleen kaunein wc-istuin, jonka olen löytänyt! Tuote kuuluu LVI-Verkkokauppa.fi:n tilaustuotteisiin eli asiakaspalveluun vain viestiä, niin he antavat tuotteelle hinnan.

Nyt jatkan täällä Hangon pihasuunnitelman tekoa, ja lupaan palata teille seuraavaksi Hanko-aiheisella postauksella. Luultavasti vuorossa luonnos talon tulevasta pohjasta, sillä olisi ihana kuulla teidän kommentit ja mahdolliset ideat ennen kuin lukitsemme mitään. Remontin olisi nimittäin tarkoitus käynnistyä jo elokuun toisella viikolla - jännittävää!

Aurinkoista ja rentouttavaa lomaa sinnekin!

* LVI-tuotteista saatu alennusta some-näkyvyyttä ja kuvia vastaan.