collaboration

Muodonmuutos Sydänpuun ikkunoilla

Mainos | Kaupallisessa yhteistyössä Sydänpuun kanssa

Tervehdys jälleen! Kuten viimeksi jo mainitsin, blogin päivitys on jäänyt kiireessä vähemmälle ja viestiminen on siirtynyt pitkälti Instragramiin ja satunnaisesti päivittyvään Villa Wikberg -vlogiin (uusi jakso leikkuupöydällä!). En halua blogiakaan kuitenkaan täysin unohtaa, sillä etenkin remontoidessa Google on yhä remontoijan paras ystävä, ja monet teistä ovat varmasti päätyneet tähän kirjoitukseen hakusanojen kautta, joten tervetuloa! Ja jotenkin on nyt taas uudenlaista energiaa kirjoittamiseen. Kesän vapaat hetket menivät remonttityömaalla puuhastellessa (voi kun sitä ehtisi tehdä enemmän!) mutta nyt syksyn tullen lasten harrastukset turnauksineen ja retkineen pitävät meidät ainakin osan viikonlopusta Helsingissä. Eilisen lauantain puuhastelimme lasten kanssa Hangossa; meidän 8-vuotias purki trampoliini talveksi varastoon ja nuorimmaisen kanssa istutimme kukkasipuleita <3 On tärkeää, että lapset oppivat tekemään työtä pienestä pitänen pienten askareiden kautta. Hankoon ajaa Helsingistä puolessatoista tunnissa, joten käydään monesti piipahtamassa edes yhden yön verran.

 

Tässä kirjoituksessa avaan prosessia, jonka myötä päädyimme tilaamaan Hangon vapaa-ajankotiimme kokopuiset ikkunat Sydänpuulta. Kirjoitus on syntynyt kaupallisessa yhteistyössä Sydänpuun kanssa eli olen saanut heiltä ikkunoista alennusta. Tuttuun tapaani valitsin ensin ikkunoille parhaan mahdollisen toimittajan ja vasta sen jälkeen tiedustelin, löytyykö potentiaalia molempia hyödyntävään yhteistyöhön. Ja kiva että löytyi, sillä aidosti tykkään tästä sisällön tuottamisesta ja uskon, että tästä kirjoituksesta on teillekin hyötyä. Kuvituksena jutussa on puhelimella napattuja kuvia lähtötilanteesta sekä uusien ikkunoiden asennuksesta kesästä alkusyksyyn. Lähdetään liikkeelle!

Lähtötilanne. Talo kaipasi kipeästi uutta maalipintaa ja itselleni oli alusta saakka selvää, että sininen värisävy saa samalla väistyä. Kuva 1. Sisääntulopääty ja sen omituiset havut vielä paikoillaan. Huomiona, että ne peittivät kyllä kivasti ei-niin-kauniin kivijalan. Kuva 2. Talon julkisivu ei näyttänyt sopusuhtaiselta, sillä ikkunat olivat yksinkertaisest liian pienet. Kuva 3. Terassipäädyssä oli alkujaan kolme koivua, joiden latvat oli leikattu. Pohdimme kesän yli mitä niiden suhteen teemme, ja lopulta ne saivat mennä, sillä haluamme laajentaa terassia nykyisestään ja halusimme siihen enempi valoa. Kuva 4. Karu terassipääty koivujen kaatamisen jälkeen. Ei-niin-esteettinen grilli on vielä paikoillaan.

Ikkunoiden hankinta on merkittävä osa remonttibudjettia, joten valintaa edeltää yleensä pitkä pohdinta – niin ainakin meillä. Ikkunoiden määrittelyyn liittyy paljon myös erilaisia teknisiä valintoja, ja moni meistä on asian äärellä ensimmäistä kertaa, joten tarve tiedolle on suuri. Tässä kirjoituksessa yritän avata etenkin miksi valitsimme Sydänpuun ikkunatoimittajaksemme. Myöhemmässä postauksessa tulen avaamaan vielä seikkaperäisesti millaisiin ikkunoihin lopulta päädyimme (mihin suuntaan ikkunamme aukeavat, monta lasia niissä on, minkä maalin ja värisävyt valitsimme, millaisiin heloihin ja saranoihin päädyimme, jne.). Mutta odotetaan ensi kesään saakka talon sisäpintojen valmistumista ja että saamme ikkunalistat paikoilleen, niin pääsen sitten samalla jakamaan teille kauniita kuvia lopputuloksesta. Maistiaisia voi seurata tätä ennen jo Instagramin puolelta. :) 

Periaatteena meillä oli, että halusimme tiheästä puutavarasta tehdyt kokopuiset ikkunat, jotka näyttäisivät mahdollisimman pitkälti siltä, että ne voisivat olla 134-vuotta vanhat. Eli ei mitään moderneja alumiinihirvityksiä vanhaan taloon. En osaa tarkkaan sanoa mistä kaikista yksityiskohdista ja mittasuhteista tämä fiilis vanhoista ikkunoista lopulta syntyy, mutta Sydänpuun ikkunoissa kaikki vain tuntuu loksahtavan paikoilleen. Itse tilaamisprosessi oli suhteellisen helppo, kun ei tarvinnut lähteä kyseenalaistamaan ihan jokaista mittaa ja ratkaisua erikseen. Vaikka varmasti esitin keskimääräistä asiakasta enemmän näitä kysymyksiä silti, heh.

Lapset apuna mallaamassa salmiakki-ikkunoiden paikkaa ja kokoa. <3

Talo on saanut jo osin uutta maalia ylleen; sinisyys kuultaa vielä hieman läpi. Upeaa @terijoenhuvila:a kunnostava remonttitietäjä Mia antoi loistavan vinkit, että testatkaa ikkunoihin kaavailemiamme sävyjä vanhoihin pokiin ja vuorilautoihin. Aivan mahtava idea!

Linjattuani, että haluan perinteistä tyyliä olevat laadukkaat ikkunat, ei vaihtoehtoja lopulta ollut kovin montaa. Lähinnä Sydänpuu ikkunat ja erilaisia pieniä verstaita, joista olin vuosien saatossa kuullut. Sydänpuu tuntui kuitenkin turvallisimmalta vaihtoehdolta, sillä olin kuullut heistä pelkästään hyvää usealta eri henkilöltä ja lukenut lukuisia kertoja myös nämä iki-ihanan Pihkala-blogin vanhat kirjoitukset ”Uudet ikkunat vanhaan taloon” ja ”Tunnelmaa perinneikkunoista”. Pihkala-talon julkisivussa on todella paljon samaa kuin meidän talossa, joten se toimi senkin takia loistavana visuaalisena referenssinä. <3  

Toinen ehkä tärkein valintaa ohjaava tekijä liittyi riskinhallintaan. Tuntui turvalliselta, että jos ikkunoiden kanssa tulisi myöhemmin jotain hankaluuksia, voisin luottaa ison firman reklamointiprosessiin ja ylipäänsä siihen, että firma on todennäköisesti yhä olemassa vielä vuosienkin päästä. Viimeiset pari vuotta eivät ole olleet rakennusteollisuudelle helppoja.

Kuva 1. Patrik sytyttämässä grilliä; toinen terassipäädyn ikkuna jo paikoillaan! Yläkerran vanhan ikkunan maalausprojekti myös meneillään. Salmiakki-ikkunat puuttuvat vielä. Kuva 2. Yksi lempikuviani kesältä - meidän A sylissään Hangon kotivahti Ellis. <3 Huomaa myös ihanat salmiakki-ikkunat! Alakerran ikkunoiden ympäriltä puuttuu vielä vuorilaudat, mutta muutos on jo melkoinen! Kuva 3. Tsadaa – vuorilaudatkin asennettu! Huomaa myös talon päätyyn katonrajaan ilmestynyt luukku, joka oli unohtunut(?!) edellisiltä remontoijilta. Vielä kun saadaan vanhat ovet vaihdettua. Päätettiin suosiolla jättää ovien asennus ensi kevääseen.

Pyysin myös tarjouksen saaristossa toimivalta ikkunoihin erikoistuneelta puusepältä, josta sain myös hyvät suositukset. Sen hintataso oli hyvin samaa luokkaa Sydänpuun kansa eli kustannussäästöä ei olisi tullut. Lisäksi prosessi tuntui työläältä, sillä pikkuverstaan kanssa toimiessa ei ole mitään valmiita standardeja, joten kaikki pitää millilleen speksata itse.

Kolmas tärkeä syy miksi kallistuin Sydänpuuhun oli se, että he pystyivät maalaamaan ikkunat toiveideni mukaisesti pellavaöljymaalilla. Pellavaöljymaali kuivuu todella hitaasti – tuntien sijaan puhutaan päivistä – joten iso osa ikkunaverstaista ei suostu maalamaan niillä lainkaan. Kartoittamani puuseppä ei tehnyt maalaustöitä verstaallaan lainkaan ja isommatkin toimijat kieltäytyvät yleensä pellavaöljymaalista sen hitaan työstön takia. Hetken jo harkitsin, että ottaisin ikkunat puuvalmiina ja maalaisin ne itse, mutta thank god en tähän ratkaisuun päätynyt. Olen maalannut paria puupintaista ulko-ovea nyt miljoona kertaa ja alan olla aika kypsä. Olisi ollut katastrofi ottaa tähän vielä ikkunamaalaukset päälle!

Tilausprosessi Sydänpuun kanssa toimi ammattimaisesti. Lopulta en edes käynyt katsomassa ikkunoita heidän toimistollaan, sillä kaikki oli esitelty sivuilla kattavasti. Ainoastaan helavaihtoehtoja fiilistelin Rakennusapteekin osastolla Karjaalla livenä, mutta muuten tein valinnat kuvien perusteella. Tulen jakamaan meidän ikkunoiden ihan kaikki speksit vielä, jotta se helpottaisi teidän valintojanne. (Voitte toki kysyä niitä rohkeasti toki myös Sydänpuulta suoraan!) 

Kuva 1. Ikkunoissa on nyt kokoa ja näköä. Vihreät ikkunapellit puuttuvat vielä. Kuva 2. Sisääntulopääty koki suurimman muutoksen. Huomaa myös ihanat salmiakki-ikkunat. Yläkerran päätyikkunoita emme valitettavasti vaihtaneet budjettisyistä. Mutta varmasti nekin vielä jossain vaiheessa päivitämme.

Talon ulkomaalauksen lisäksi ikkunoiden vaihto on ollut mielestäni suurin yksittäinen talon ilmettä kohottanut asia. Muutos on todella suuri. Suurin merkitys on ollut varmasti yksinkertaisesti sillä, että lisäsimme ikkunoiden lukumäärää talon molemmissa päädyissä, mutta merkittävä vaikutus on myös sillä, että ikkunat ovat nyt alkuperäisen kokoisia. Edellisessä 1990-toteutetussa remontissa uudet ikkunat oli asennettu alkuperäisten ikkunapokien sisään, jolloin ne oli harmillisesti pienentyneet joka suunnasta.

Kaikki valmista <3 Huomaa myös ihanat kukkalaatikot ja syyskukat. Sisääntulokatos oikealla on vielä maalaamatta ja myös purkukuntoiset portaat on uusittava. Myös sokkelin kaunistamiseksi pitää keksiä jotain ja muurata turhat luukut umpeen. Eli ei tämä tekeminen ulkonakaan ihan hetkessä lopu ;)

Uskon, että uusilla ikkunoilla on merkittävä vaikutus myös talon jälleenmyyntiarvon muodostumiseen, sillä ainakin omasta mielestäni se on laadukkaiden ja vanhaan tyyliin täydellisesti istuvien perinneikkunoiden myötä aivan eri talo! Palataan tähän aiheeseen myöhemmin, jahka pääsen kuvaamaan ikkunoitamme myös sisältäpäin. Tämä menee luultavasti ensi kevääseen/kesään, sillä vedämme remontissa nyt vähän happea, ja kaikki listoitukset lattiasta kattoon jäävät ensi keväälle.

Kiiots vielä Sydänpuu - en voisi tyytyväisempi ikkunoihin olla!

Ja kuten aina: jättäkää rohkeasti alle kysymyksiä, jos tulee jotain mieleen! Ja palataan tosiaan vielä meidän ikkunoiden spekseihin ja valintoihin.

Syysterveisin, Riika

Kokemuksia Nanoksi-pinnoitteesta kylpyhuoneessa

Collaboration | Yhteistyössä Nanoksin kanssa

Joko huomasitte uuden vlogini vapaa-ajankotimme remontista ja sisustamisesta? (Lisätietoja löytyy tästä edellisestä postauksesta.) Onpa jännittävää nähdä miten ihmiset löytävät sinne!  

Tänään esittelyvuorossa kylpyhuoneeseen ja vessoihimme tehty Nanoksi-pinnoite*. Idea lattialaattojen saumojen suojaamisesta sai alkunsa, kun puoli vuotta uudesta kylpyhuoneesta nautittuamme huomasin, miten tyypillinen kulkureittimme oli piirtynyt lattiaan aivan selkeänä tummentuneena alueena. Osasin tähän toki jo henkisesti varautua, sillä meillä oli kokemusta vaaleasta laattalattiasta jo edellisestä kodista. Nyt pinta-alaa oli kuitenkin moninkertaisesti. Huomasin myös, että siinä missä aiemmassa valkoisessa lattiassa riitti, että valkoisena vaahtoavan puhdistuskiven huuhteli pois vähän sinnepäin, oli beigeistä laatoista ja saumoista puhdistusaineen irti saaminenkin oma operaationsa. Totesin, etten haluaisi toistaa tätä jynssäystä kovin montaa kertaa vuodessa.

Muutaman avainsanan Googleen syötettyäni päädyin kotimaisen Nanoksin sivuille ja luin lisää heidän likaahylkivästä nanopinnoituksestaan. En totta puhuen vieläkään ihan ymmärrä, mihin likaa, rasvaa ja vettä hylkivä pinta perustuu**, mutta juttelin pinnoitteesta vielä puhelimitse ja sain vastaukset tärkeimpiin kysymyksiini: käsittely ei muuttaisi mitenkään laattojen tai saumojen ulkonäköä (esim. väriä) ja se ei vähentäisi laattojen hengittävyyttä ja siten voisi edistää kosteusongelmien syntyä. Päinvastoin, pinnoitteen ansiosta vettä tulisi imeytymään laattoihin ja samoihin aiempaa vähemmän, joten käsittely tulisi ehkäisemään kosteusongelmien syntyä.

Ennen suoja-aineen levittämistä kaikki pinnat pestiin huolellisesti.

Kylpyhuoneestamme käsiteltiin kaikki pinnat, sillä siellä vettä roiskuu joka suuntaan; vessoissa käsiteltiin vain lattiat likaa hylkiviksi.

Asennuspäivänä työ alkoi kaikkien pintojen perusteellisella puhdistuksella. Tämä on tärkeää, sillä muuten likatahrat jäävät käsittelyn alle ja siellä pysyvät. Homma näytti hoituvan varsin joutuisasti Nanoksin asentajalta, kun oli kunnon välineet ja tekemisen meininki. (Note to self: hanki itsekin ensi kerraksi tämmöinen varrellinen harja, niin ei tarvitse kontata lattioita.) Sitten laattojen kuivuminen ja varsinaisen suoja-aineen levittämiseen. Tämän jälkeen piti odottaa muutama tunti ennen kuin lattioilla sai taas kävellä.

Olin asennuksen jälkeen heti huojentunut huomatessani, että laattojen tai sauma-aineiden ulkonäkö tai tunto ei muuttunut mitenkään. Kauhuskenaarioissani pinnasta olisi tullut jotenkin muovimainen.

Entä käyttökokemukset? Heti ensimmäisen suihkukäynnin yhteydessä huomasin konkreettisen eron pyyhkiessäni seiniä lastalla kuivaksi: seiniin oli jäänyt selvästi vähemmän vettä kiinni. En tietenkään pysty arvioimaan miten paljon vähemmän, mutta eron huomasi ikkunanpesulastalla seinäpintaa kuivatessa heti. Minunkaltaiselle tunnolliselle kuivaajalle tällä ei ole juurikaan merkitystä – lasta tekee homman, oli vettä enemmän tai vähemmän – mutta Patrik on meillä välillä vähän huono kuivaamaan pintoja suihkun jälkeen, joten tässä tapauksessa on todella hyvä, että kosteutta ja kalkkijäämiä jättävää vettä on mahdollisimman vähän. (Nanoksi toki suosittelee, että pinnat kuivattaisiin normaaliin tapaan pinnoitteesta huolimatta, joten ei kannata ottaa Patrikista mallia.)

Tsadaa! Suosikki kuvakulmani kylpyhuoneestamme.

Entä miten pinnoite on toiminut ajan saatossa? Pinnoitus tehtiin meille noin puoli vuotta sitten. Uusia kuvia hetki sitten lattiakaivosta ottaessani huomasin, että liikaa oli kertynyt tyypilliseen kohtaan eli suihkun alle. Mutta ilokseni sain huomata, että lika irtosi selvästi aiempaa helpommin ihan vain vedellä ja harjalla. Eli ei voimakkaita kemikaaleja, ei tarmokasta jynssäystä. 😊 Muualta kylpyhuoneesta emme ole lattiaa vielä pesseet, mutta kohta näyttäisi olevan hyvä aika käydä koko pesuhuone kevyesti läpi.

 

* Käsittely saatu some-näkyvyyttä vastaan.

** EDIT: Käsittely muuttaa pintajännitystä siten, että pinta muuttuu hylkiväksi. Kiitos Nanoksi!

Kylpyhuoneen linjakas lattiakaivo

Collaboration | Yhteistyössä Unidrainin kanssa

Toivottavasti teilläkin oli rentouttava kesäloma! Me olimme ensimmäistä kertaa ikinä ”paikoillamme” melkein koko loman. Meni nopeasti viikot Hangossa pihalla grillaillen ja niemenkärjen lukuisiin uimarantoihin tutustuen. Emme käyneet keskustassa syömässä kuin kaksi kertaa; selvästikin ”honeymoon” menossa tuon oman pihan kanssa :)

Jatketaan vielä kaupunkikodin kylpyhuoneen yksityiskohtien esittelyllä. Toivottavasti ette ole ihan kyllästyneitä näihin kylpyhuonepostauksiin; näitä detaljeja ja tuotevalintoja nimittäin riittää. Pidin remonttia tehdessä Excelissä tarkkaa listausta kaikista tarvittavista materiaaleista, ja pelkälle isolle kylpyhuoneelle tuli yli neljäkymmentä riviä erilaisia hankintoja. Tässä valmis lista muille remonttia suunnitteleville ja budjetoiville – tuskin tulisi nämä kaikki kovin monelle heti mieleen ;) Ja hei, vinkatkaa jos jotain mielestänne puuttuu. Tässä mukana kaikki näkyvä, eli esim. remonttimiesten hankkimat vesieristeet, saunan höyrysulku, tasoitteet, jne. jne. puuttuvat.

Unidrain-linjakaivo, viemäri, kuivakaivo saunaan, lattiakaivon kansi ammeen alle, wc-istuin, wc-istuimen kansi (hinnoitellaan monesti erikseen), wc-istuimen standi, wc-painike seinälle, suihku, amme, ammeen pohjaventtiili, ammeen käsisuihku, laatat, mahdolliset kulmalistat, saumausaine, silikonit, kattoon upotettavat valaisimet, erillinen seinävalaisin, valaisin peilikaapin sisään, valokatkaisimet, peilikaappi, kalustekaappi, kalusteen taso, lavuaari, hana käsienpesuun, pohjaventtiili lavuaariin, saunan led-nauha lauteiden alle, kiuasvalo, saunan paneelit, saunan lauteet, kiuas ja sen ohjausyksikkö, kiuaskivet, lasiseinä & kiinnityskiskot, pyyhekoukut, wc-harja, wc-paperiteline, shampoohylly, KPH:n ovi, oven karmit, kattomaali, tekninen suunnittelu, sisustussuunnittelu, osakasmuutostyöt…

Varsinaiseen blogipostaukseen eli upean linjakkaan lattiakaivomme esittelyyn. Kyseessä on teille monelle varmasti entuudestaan tuttu Unidrain ja sen linjalattiakaivo, joka voidaan sijoittaa tyylikkäästi aivan seinän viereen. Blogia pidempään seuranneet muistavatkin, että meillä oli sama tuote myös edellisessä kodissamme (lue lisää täältä). Olimme siihen toiminnallisesti todella tyytyväisiä ja visuaalisesti Unidrainin keveä siro malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikkäin vaihtoehto. Joten valinta oli helppo ja oikeastaan koko kylpyhuoneen mitoitus rakennettiin tämän tuotteen ympärille, jotta saimme linjakaivon asettumaan minimalistisesti suihkusyventeen reunasta reunaan. Meillä on 900-millinen linjakaivo, josta syntyneen suihkusyventeen lopullinen leveys seinälaatasta toiseen seinälaattaan on 87,5 cm. Tämän olemme kokeneet juuri sopivaksi leveydeksi.

Meidän valitsema malli kuuluu Unidrainin HighLine-mallistoon, josta löytyy minimalistin unelmatuote eli kylpyhuonelaatalla laatoitettava Custom-malli. Edellisessä kylpyhuoneessa lattiamme oli pientä kalanruotokuvioon asetettua mosaiikkia, ja sen mitoitus tuotti päänvaivaa. Emme saaneet sen pikkuruisia kulmia asettumaan kannen päälle nätisti ja lopulta päädyimme tekemään kannen yhtenäisestä jättilaatasta. Nytkin meillä oli asentajien kauhuksi 5 x 5 senttinen mosaiikkilaatta, mutta uskalsin kuitenkin valita sen lattiakaivon kanteen, sillä kyseessä on ns. normaalia laattaa kestävämpi porcellanato-laatta, jonka sivupinnat ovat samaa vahvaa tavaraa kuin päälipinta ja koska 5 x 5 senttinen laatta istui kanteen täydellisesti sellaisenaan. Upeimmillaan Custom on lienee suurten lattialaattojen parina, mutta tämä meidän lattia on todiste siitä, että ainakin 5 x 5 mosaiikkiin se taipuu myös hienosti.

Vanhoja taloja remontoidessa vastaan tulee yleensä yllätyksiä, ja niiltä ei tässäkään remontissa vältytty. LVI-suunnittelija oli kuitannut Unidrainin kohteeseen sopivaksi, mutta lattioita avatessa vastaan tuli yllätyksenä rautapalkki, jota ei voinut kiertää. Pelastuksekseni Unidrainilta oli juuri tullut ulos markkinoille uusi entistä matalampi viemärikaivo, jonka ansiosta pystyin pitämään alkuperäisestä suunnitelmasta kiinni. Eli se mahtui kuin mahtuikin suunnitellun lattiakorkeuden ja palkin väliin. Toki yksi vaihtoehto olisi ollut myös lattian nostaminen, mutta visuaalisesti en innostunut tästä. Nyt KPH:n lattia saatiin samaan tasoon muun asunnon kanssa – toki asianmukaisella vesieristetyllä kynnyksellä.

Olemme olleet Unidrainiin jälleen äärettömän tyytyväisiä! Puhdistamme sen pari kertaa vuodessa jo ennen kuin se alkaa tuntua tukkoiselta. Eli nostan kannen irti, irrotan irtolian ja harjaan kannesta mahdollisen pinttyneen lian irti. Varsin simppeliä 😊

Linjakaivosta on saatu alennusta some-näkyvyyttä vastaan.

Volan hana ja Laufenin wc-istuin LVI-Verkkokauppa.fi:sta

Collaboration | Yhteistyössä LVI-verkkokauppa.fi:n kanssa

Aurinkoiset lomaterveiset Helsingistä! Olimme juuri puolitoista viikkoa Hangossa. Oli ihanaa nauttia lasten ja ystävien kanssa touhuilusta, grillailusta, käydä rannalla sekä mustikkametsässä, syödä jätskiä, tehdä puutarhahommia – kaikkia kivoja kesäisiä juttuja. Olen lomalla jakanut liki joka päivä kuvia ja videota myös IG:n stooreihin, joten nappaahan @CoterieOfficial seurantaan, mikäli arkisemmatkin jutut kiinnostavat. :) Välillä siellä vilahtaa myös Hangon tulevan remontin suunnittelu ja pohdinnat.

Tänään esittelyssä kylpyhuoneemme käsienpesualtaan hana ja wc-istuin*. (Vuoroaan jää vielä odottamaan mm. ammeen hana ja suihku.) Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin löysin aivan kaikki LVI-hankinnat LVI-Verkkokauppa.fi:sta. Menen hankinnoissani aina tuote edellä, eli ensin päätän mitä haluan ja vasta sen jälkeen selvitän, mistä saan hankittua tuotteet järkevästi. Ja vasta tämän jälkeen otan esiin mahdollisen yhteistyökuvion. Ja kävi niin onnekkaasti, että kaikki speksaamani suosikkituotteet löytyivät tosiaan yhdestä ja samasta paikasta. LVI-Verkkokauppa.fi:n valikoima on koostettu laatua ja estetiikkaa vaalien, ja lisäksi verkosta löytyvää valikoimaa voi täydentää lukuisilla tilaustuotteilla (katso listaus tilattavista tuotemerkeistä täältä), joten sivustolta löytyy tosiaan ratkaisut vaativammallekin remontoijalle 😊

Pesuallashana VOLA 590G-27

Olen aina ihaillut VOLA:n minimalistista muotoilua. Olisin jo edelliseen kotiin halunnut nämä Arne Jacobsenin muotoiluperinteeseen nojaavat klassikot, mutta budjettisyistä haave jäi silloin vielä hautumaan. Tälläkään kerralla en raaskinut valita kaikkia asunnon vesipisteitä VOLA:lta. Kuudesta hanasta / suihkusta kaksi näkyvintä ja ahkerimmassa käytössä olevaa vesipistettä on heiltä: keittiön huikea kullanvärinen kaunotar (lue lisää täältä) sekä tämä pääkylpyhuoneen pesuallashana 590G-27. Eikö olekin kaikessa yksinkertaisuudessaan äärettömän kaunis!

Yllä mainitsin, että valitsin keittiöön vastaavan VOLA:n hanan harjatun kullan sävyssä. Kylpyhuoneeseen olisin voinut muuten harkita myös ajankohtaisia ja samalla ikiklassisia kromattuja hanoja ja suihkua, mutta jotenkin en nähnyt niitä kultaisen keittiöhanan parina. Kaikki kullan, messingin ja kuparin sävyt taas tuntuivat jotenkin liian imeliltä lämpimänsävyisten laattojen parina, joten mattamusta toi sopivasti kontrastia.

Osa ihmisistä kokee mustan hanan ja suihkun putsaamisen kannalta työlääksi. Omat kokemukseni ovat kuitenkin päinvastaisia. Siinä missä kromisia tai messinkisiä saisi olla aina puunaamassa, mattamustalle hanalle ei tarvitse tehdä oikein mitään, jotta se näyttää hyvältä. Mutta huom: tässä on varmasti eroja sen mukaan, miten kalkkipitoista vettä asuinalueella on. Itse olen käyttänyt mattamustia hanoja vain Helsingissä, eikä niihin ole jäänyt kalkkijäämiä säännöllisellä viikottaisella siivouksella.   

Entä tekisinkö jotain nyt eri lailla? Yksi asia tulee mieleen: valitsisin allashanaksi sellaisen liikuteltavan mallin, jonka voisi työntää tarvittaessa sivuun. Tällöin olisi helpompi pestä käsienpesualtaassa isompiakin esineitä. (HUOM: Jos tähän ratkaisuun päädytte, niin suunnitelkaa ja laskekaa hanan paikka ja kääntökulma etukäteen, jotta ei vain käy niin, että hana kääntyy tasolle saakka.) Kaikki VOLA:nn hanat tehdään asiakastilausten mukaan, joten hanoihin on helppo määritellä itse toivomansa speksit, kuten tuo kääntökulma. Myös mittamuutokset ovat mahdollisia pieneen lisähintaan. Meidän allashana on ihan vakiomittainen, mutta keittiön hanan tilasin hieman korotettuna, jotta sen kaari tulee entistä kauniimmin esiin.

 

Kartell-Laufen WC-istuin (tilaustuote)

Alusta alkaen oli selvää, että ottaisimme seinään kiinnitettävän wc-istuimen. Se sopisi kylpyhuoneen moderniin ilmeeseen ja on perinteistä helpompi putsata. Mallina on sama Laufenin Kartell-sarjan wc-istuin, joka löytyy myös meidän toisesta pikkuvessasta sekä myös edellisestä kodistamme. Kirjoitinkin istuimesta aiemmin jo pikkuwc:tä esittelevän postauksen yhteydessä (lue lisää täältä). Kertauksena kuitenkin, että wc on ihanaa mattapintaista posliinia ja mitoiltaan todella kompakti, joten tämä sopii pienempäänkin tilaan. Ja edelleen kaunein wc-istuin, jonka olen löytänyt! Tuote kuuluu LVI-Verkkokauppa.fi:n tilaustuotteisiin eli asiakaspalveluun vain viestiä, niin he antavat tuotteelle hinnan.

Nyt jatkan täällä Hangon pihasuunnitelman tekoa, ja lupaan palata teille seuraavaksi Hanko-aiheisella postauksella. Luultavasti vuorossa luonnos talon tulevasta pohjasta, sillä olisi ihana kuulla teidän kommentit ja mahdolliset ideat ennen kuin lukitsemme mitään. Remontin olisi nimittäin tarkoitus käynnistyä jo elokuun toisella viikolla - jännittävää!

Aurinkoista ja rentouttavaa lomaa sinnekin!

* LVI-tuotteista saatu alennusta some-näkyvyyttä ja kuvia vastaan.