Tapwell-hana & Laufenin allas ja wc-istuin LVI-verkkokauppa.fi:sta

Collaboration | Yhteistyössä LVI-verkkokauppa.fi:n kanssa

 Ihanaa päästä viimein esittelemään teille toinen pikku-wc:eemme ja sinne pitkällisen kartoituksen ja pohdinnan lopputulemana valitsemani tuotteet. Tein kotimme kaikkien LVI-hankintojen osalta yhteistyötä LVI-verkkopauppa.fi:n kanssa. Alkujaan he valikoituivat toimittajaksi, koska tajusin, että löytäisin yhdestä ja samasta paikasta aivan kaiken mitä tarvitsin. Pian yhteistyön alettua sain kuitenkin huomata, että huolella kuratoidun valikoiman ohella LVI-verkkokaupan todellinen valttikortti on heidän ainutlaatuinen asiantuntemus ja poikkeuksellisen asiakaspalveluhenkinen asenne. <3 Pidän itseäni varsin valveutuneena asiakkaana – olihan edellisestä perusteellisesta kylpyhuoneremontistamme kulunut vain nelisen vuotta – ja silti vältyin monelta murheelta, kun LVI-verkkokauppa osasi kommentoida jo tilausta jättäessäni, mitkä tuotteet käyvät yhteen ja mitä kaikkea remontissa tarvitsisin. Toki tiedostan, että tilanteeni oli hieman poikkeava, kun olin tekemässä jättitilausta ja lähetin listan tuotteista etukäteen enkä vain klikkaillut niitä itsekseni ostoskoriin verkkokaupassa.

WC sijaitsee pääsisäänkäynnin yhteydessä, joten täällä käydään pesemässä kädet heti kotiin tultuamme. Lisäksi se on lastenhuoneen vieressä, joten nuorimmainen ei suostu muissa vessoissa edes käymään :D

Entäpä mihin tuotteisiin lopulta päädyin ja miksi? Aloitetaan kauniista wc-pöntöstä, josta koko valintaprosessi lähti liikkeelle. Tämä seinään integroitu Laufenin Kartell-sarjan wc-istuin on mielestäni muotoilultaan kaunein, mitä olen maailmalta löytänyt. Meillä oli sama wc jo edellisessäkin kodissa, ja ilokseni huomasin, että nykyisin sitä on saatavana myös kauniina mattapintaisena versiona sekä myös hieman lyhyempänä tilaa säästävänä mallina. En ollut nähnyt tätä mattapintaista Laufenin posliinia missään aiemmin, mutta nappiin meni valinta! Istuimen viimeistelee pehmeästi laskeutuva mattapintainen kansi.  

WC-pöntön valinta määritteli pitkälti pesualtaan valintaa, sillä luonnollisesti halusin senkin samassa mattapintaisesta materiaalissa. Malliksi valikoitui Laufenin VAL-allas, joka istuu näppärästi tuohon kulmaan jättäen vasemman vapaan kulman kauniisti pyöreäksi. Leveyttä tällä on vain 34 senttiä, joten se menee pieneenkin tilaan. Käsienpesu on onnistunut kuitenkin mallikkaasti myös perheen pienimmiltä. Kaikki Laufenin tuotteet kuuluvat LVI-verkkokauppa.fi:n tilaustuotteisiin, joten rohkeasti vain s-postia heidän asiakaspalveluun, mikäli nämä kiinnostavat.

Käsienpesuun valitsin Tapwellin mattamustan hanan EVM072. Meillä oli Tapwellin vastaava mattamusta hana ja suihku myös edellisessä kodissa, joten tiesin, että ne ovat laadukkaita, vaivattomia puhdistaa ja että musta väri pysyy. Pehmeälinjaisen altaan pariksi sopi suhteellisen pienikokoinen hana, jonka muotokielessä on samaa kaarevuutta.

Hanan valinta puolestaan määritti kaikkia muita WC:n hankintoja, sillä jälleen halusin niiden olevan paitsi samaa materiaalia myös muotokieleltään toisiinsa sopivia. Koska tilaa on vessassamme niukasti, päädyin seinään kiinnitettävään lavuaariin ja siihen, että sen putket roilattiin seinään. Niinpä hankin lavuaarin alle kauniin Tapwellin XACC167 vesilukon. Mainittakoon, että vaikka kuinka yritimme putkimiehen katsoa kaikkien osien saavuttua oikeat mitat ja putkien paikat, jokin oli kuitenkin mennyt merkinnöissä hieman pieleen ja altaalle tuleva seinä jouduttiin vielä kertaalleen avaamaan ja seinään jo upotettuja putkia siirtämään. Lopulta tämä oli kuitenkin vain päivän lisätyö. Vinkkinä vielä mainitsen, että jos otatte tämmöisen avoimen seinään kiinnitettävän altaan, katsokaa ja sopikaa tarkasti mihin kohtaa seinää kylmä- ja kuumavesiputket tulevat, jotta ne jäävät mahdollisimman hyvin altaan alle piiloon. Arvatkaa vain olinko itse hoksannut tätä… Seinän purun yhteydessä tarjoutui kuitenkin tilaisuus nostaa niitä hieman. On myös hyvä huomata, että vaikka vesilukkoa löytää mustana (ja monessa muussakin kauniissa eri sävyssä), on asentajien kaikki muut ”peruskilkkeet” kromisia… Itse ratkaisin tämän niin, että hioin ja spray-maalasin esimerkiksi kylmä- ja kuumavesiputken ympärille tulleet kromiset rinkulat ja muut liitososat, jotta ne eivät osu silmään, jos ne vähän vilahtavat altaan alta.

Huomaa sävy-sävyyn sävytetty luukku seinässä. Sen verran fuskasin, että photoshoppasin ylemmästä kuvasta pienen valkoisen pikkuritilän pois luukun alta. Tarkoituksena olisi viedä saada sekin maalattua beigeksi. Järkvein paikka ritilälle olisi ollut wc-pöntön alla piilossa ja siellä se on aiemmissa WC:eissämme ollutkin.

WC:n huuhtelupainikkeeksi Tapwellin mattamusta Duo112 oli järkevin vaihtoehto. Edellisestä remontista opin, että vaikka olisi valkoisetkin seinälaatat, sopivan valkoisen seinäpainikkeen valinta on yllättävän vaikeaa – valkoisen sävy on miljoona ja eri kiiltoasteet vielä päälle… Vaalean beigen laattojen kohdalla musta metallipainike tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Lisäksi remonttimiehet kertoivat sitä asentaessa, että painikkeen saa irti, jolloin pääsee kätevästi käsiksi WC-telineen rakenteisiin ja säiliöihin. Toisena vaihtoehtona ollut pieni pyöreä Volan painike ei olisi tätä mahdollistanut ja käsittääkseni vaatinut erillisen tekniikkaluukun.

Myös minimalistinen pyyhekoukku ja seinään kiinnitettävä wc-harjateline ovat molemmat Tapwellin valikoimasta. Ensimmäistä kertaa päädyin seinään asennettavaan wc-harjaan ja olen siihen todella tyytyväinen. Se tuo kivasti hotellifiilistä ja paitsi näyttää hyvältä, myös helpottaa kovasti siivoamista.

Peilin läpi asennettu Nuuran valaisin. Tästä tuli kanssa tosi kiva!

Palataan toivottavasti lähiaikoina myös ison kylpyhuoneemme valintoihin. Kaikki olisi muuten ollut valmista jo pari kuukautta sitten, mutta joudumme vaihtamaan kaikki integroidut kattovalot (long story), ja tämän takia saunan lasiakaan ei ole uskallettu asentaa, sillä riskinä on, että koko katto voidaan joutua uusimaan... Will keep you posted jahka valaisimet ovat saapuneet (nykyarvio tammikuun lopussa).

Laittakaa rohkeasti alle kysymyksiä! Voin vaikeimpien kohdalla kääntyä myös LVI-verkkokauppa.fi:n puoleen.

P.S. Täältä voi lukea upeasta Volan kullanvärisestä keittiön hanasta, joka on sekin tilattu LVI-verkkokauppa.fi:sta <3