Kokemuksia Nanoksi-pinnoitteesta kylpyhuoneessa

Collaboration | Yhteistyössä Nanoksin kanssa

Joko huomasitte uuden vlogini vapaa-ajankotimme remontista ja sisustamisesta? (Lisätietoja löytyy tästä edellisestä postauksesta.) Onpa jännittävää nähdä miten ihmiset löytävät sinne!  

Tänään esittelyvuorossa kylpyhuoneeseen ja vessoihimme tehty Nanoksi-pinnoite*. Idea lattialaattojen saumojen suojaamisesta sai alkunsa, kun puoli vuotta uudesta kylpyhuoneesta nautittuamme huomasin, miten tyypillinen kulkureittimme oli piirtynyt lattiaan aivan selkeänä tummentuneena alueena. Osasin tähän toki jo henkisesti varautua, sillä meillä oli kokemusta vaaleasta laattalattiasta jo edellisestä kodista. Nyt pinta-alaa oli kuitenkin moninkertaisesti. Huomasin myös, että siinä missä aiemmassa valkoisessa lattiassa riitti, että valkoisena vaahtoavan puhdistuskiven huuhteli pois vähän sinnepäin, oli beigeistä laatoista ja saumoista puhdistusaineen irti saaminenkin oma operaationsa. Totesin, etten haluaisi toistaa tätä jynssäystä kovin montaa kertaa vuodessa.

Muutaman avainsanan Googleen syötettyäni päädyin kotimaisen Nanoksin sivuille ja luin lisää heidän likaahylkivästä nanopinnoituksestaan. En totta puhuen vieläkään ihan ymmärrä, mihin likaa, rasvaa ja vettä hylkivä pinta perustuu**, mutta juttelin pinnoitteesta vielä puhelimitse ja sain vastaukset tärkeimpiin kysymyksiini: käsittely ei muuttaisi mitenkään laattojen tai saumojen ulkonäköä (esim. väriä) ja se ei vähentäisi laattojen hengittävyyttä ja siten voisi edistää kosteusongelmien syntyä. Päinvastoin, pinnoitteen ansiosta vettä tulisi imeytymään laattoihin ja samoihin aiempaa vähemmän, joten käsittely tulisi ehkäisemään kosteusongelmien syntyä.

Ennen suoja-aineen levittämistä kaikki pinnat pestiin huolellisesti.

Kylpyhuoneestamme käsiteltiin kaikki pinnat, sillä siellä vettä roiskuu joka suuntaan; vessoissa käsiteltiin vain lattiat likaa hylkiviksi.

Asennuspäivänä työ alkoi kaikkien pintojen perusteellisella puhdistuksella. Tämä on tärkeää, sillä muuten likatahrat jäävät käsittelyn alle ja siellä pysyvät. Homma näytti hoituvan varsin joutuisasti Nanoksin asentajalta, kun oli kunnon välineet ja tekemisen meininki. (Note to self: hanki itsekin ensi kerraksi tämmöinen varrellinen harja, niin ei tarvitse kontata lattioita.) Sitten laattojen kuivuminen ja varsinaisen suoja-aineen levittämiseen. Tämän jälkeen piti odottaa muutama tunti ennen kuin lattioilla sai taas kävellä.

Olin asennuksen jälkeen heti huojentunut huomatessani, että laattojen tai sauma-aineiden ulkonäkö tai tunto ei muuttunut mitenkään. Kauhuskenaarioissani pinnasta olisi tullut jotenkin muovimainen.

Entä käyttökokemukset? Heti ensimmäisen suihkukäynnin yhteydessä huomasin konkreettisen eron pyyhkiessäni seiniä lastalla kuivaksi: seiniin oli jäänyt selvästi vähemmän vettä kiinni. En tietenkään pysty arvioimaan miten paljon vähemmän, mutta eron huomasi ikkunanpesulastalla seinäpintaa kuivatessa heti. Minunkaltaiselle tunnolliselle kuivaajalle tällä ei ole juurikaan merkitystä – lasta tekee homman, oli vettä enemmän tai vähemmän – mutta Patrik on meillä välillä vähän huono kuivaamaan pintoja suihkun jälkeen, joten tässä tapauksessa on todella hyvä, että kosteutta ja kalkkijäämiä jättävää vettä on mahdollisimman vähän. (Nanoksi toki suosittelee, että pinnat kuivattaisiin normaaliin tapaan pinnoitteesta huolimatta, joten ei kannata ottaa Patrikista mallia.)

Tsadaa! Suosikki kuvakulmani kylpyhuoneestamme.

Entä miten pinnoite on toiminut ajan saatossa? Pinnoitus tehtiin meille noin puoli vuotta sitten. Uusia kuvia hetki sitten lattiakaivosta ottaessani huomasin, että liikaa oli kertynyt tyypilliseen kohtaan eli suihkun alle. Mutta ilokseni sain huomata, että lika irtosi selvästi aiempaa helpommin ihan vain vedellä ja harjalla. Eli ei voimakkaita kemikaaleja, ei tarmokasta jynssäystä. 😊 Muualta kylpyhuoneesta emme ole lattiaa vielä pesseet, mutta kohta näyttäisi olevan hyvä aika käydä koko pesuhuone kevyesti läpi.

 

* Käsittely saatu some-näkyvyyttä vastaan.

** EDIT: Käsittely muuttaa pintajännitystä siten, että pinta muuttuu hylkiväksi. Kiitos Nanoksi!