Interfacen rahi Lauritzonin bukleekankaalla

Toivottavasti sielläkin on ollut rentouttava viikonloppu! Täällä molemmat lapset nukkuvat kerrankin päiväunia, joten pääsin hetkeksi koneelle.

 Kirjoitin tammikuun puolivälissä ihastuksestani nypykkäisiin bukleekankaisiin. Kuten tuolloin jo mainitsinkin, olen jo pidemmän tovin haaveillut tästä eläväpintaisesta kankaasta ja miettinyt, miten voisin tuoda ripauksen ihanaa trendiä sisustukseemme.

Instragram-feedeissä näkyy upeita kaarevia tuoleja ja muhkeita bouclé-henkisiä sohvia, mutta meillä ei nyt ole tarvetta kummallekaan. Pyöreää rahia olin sen sijaan miettinyt meille ennenkin. Ryhdikäs rahi toimisi kätevänä istumapaikkana, kun tulee enempi vieraita. Ja mikä sen ihanampaa kuin suoristaa jalat viikon päätteeksi rahin päälle sisustuslehden kera! Kumpaankaan nojatuoliimme (Togo ja Etcetera) suunnitellut rahit eivät kuitenkaan puhuttele minua muotoilultaan, joten ajatus katseenkestävästä rahista oli jäänyt kytemään.

Coterie-DSC04888_2.jpg
Coterie-DSC04866_1.jpg

Oivallus näiden kahden haaveen yhdistämisestä johti todella onnistuneeseen lopputulokseen. Eikö sovikin bukleen pehmeä fiilis täydellisesti pyöreän rahin muotokieleen! Kartoitin ensin valmiita rahivaihtoehtoja ympäri maailman, mutta totesin pian, että omat laatuvaatimukseni tuntien, todennäköisyys sille, että tuote vastaisi odotuksiani, olisi varmaan lottovoiton luokkaa.

Kun päätös kustomoidun rahin teettämisestä oli syntynyt, täydellinen kangas löytyi nopeasti Lauritzonin* valikoimista, sillä tiesin voivani luottaa heidän laatutasoon. Ihastuin jo samana iltana Lauritzonin kotisivuilta löytämääni villasekotteiseen Orsettoon. Piipahdin kuitenkin vielä katsomassa muitakin vaihtoehtoja Tehtaankadun showroomilla, sillä valikoimassa on satoja, ellei tuhansia eri kankaita. Tänä vuonna 110-vuotissyntymäpäiviään viettävän Lauritzonin omat kankaat suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan enimmäkseen Belgiassa ja Italiassa, ja sen lisäksi valikoimaan kuuluu suuri määrä laatukankaiden edustuksia.

Coterie-DSC04904.jpg

Rahin suhteen toiveena oli riittävä koko ja tarpeeksi tukeva malli, jossa olisi skarpit linjat. Toiveitani vastaava malli löytyi kotimaisen laadustaan tunnetun Interfacen* valikoimista. Halkaisijaltaan 80-senttinen pyöreä rahi on meille riittävän kookas ja tarpeeksi matala (valikoimasta löytyy myös halkaisijaltaan 40- ja 60-senttiset versiot). Rahi on kevyesti pehmustettu joka puolelta, joten siihen on mukava nostaa jalat. Samanaikaisesti siinä on kaipaamaani ryhtiä, jotta sen päällä voi myös istua. Lisäksi pidän hurjasti käsityönä Heinolassa valmistuneen rahin ns. leijuvasta ilmeestä, (joka toistuu meillä myös esimeriksi keittiön saarekkeessa). Lattianrajaan jäävä noin sentin rako erottaa rahin suurimmasta osasta markkinoilla olevista verrokeistaan, ja tekee rahista jotenkin hienostuneemman.

Coterie-DSC04907.jpg

Ja mikä parasta, voin halutessani valita rahiin minkä tahansa uuden päällisen, mikäli haluan päivittää olohuoneemme ilmettä myöhemmin. Räätälöitävyys ja mahdollisuus omien visioiden toteuttamiseen tekivät Interfacesta ja Lauritzonista mitä parhaimmat kumppanit tähän yhteistyöhön. Kiitos vielä, kun lähditte mukaan; lopputulos oli upeampi kuin uskalsin toivoa!  <3

 

* Blogipostaus on toteutettu yhteistyössä Lauritzonin sekä Interfacen kanssa. Sekä kankaasta (norm. 153 €/metri) sekä rahista (norm .550 € sisältäen kustomoidun päällisen) on saatu alennusta. Tämän suurimman rahin kangasmenekki on 1,7 metriä eli hintaa tälle kokonaisuudelle tulee noin 810 €