food & recipes

Simple omelet muffins

Taannoisen pavlova-postaukseni lukeneet tietävätkin jo, että rakastan helppoja reseptejä, ja samalla linjalla jatketaan :) Jälleen liikutaan rajamailla josko tätä voi edes reseptiksi kutsua - niin yksinkertaiset ohjeet nimittäin ovat. Uutta näissä munakasmuffineissa oli meille kuitenkin niiden muoto. Vaikka syömme omeletteja varsin usein (munat ovat loistavaa terveysruokaa!) ja muffinivuokakin on ollut kaapissa valmiina, en ole tajunnut ennen yhdistää näitä. Lopputulos oli kaunis ja herkullinen lisä parille ystäväpariskunnalle katettuun brunssipöytään juuri ennen reissuamme.

1. Yhdistä kananmuniin jääkaapista löytyviä hyviä raaka-aineita: erilaisia kasviksia, juustoja, kinkkua, kanaa – you name it. 
2. Mausta pippurilla, suolalla ja yrteillä. 
3. Kaada seos muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Meidän omelet-muffinseihin käytin / For our omelet muffins I used: 
6 kananmunaa / eggs 
1 keltainen paprika / yellow bell pepper 
1 punasipuli / red onion 
Kevätsipulia / spring onion 
2 tomaattia / tomatoes 
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja / sun-dried tomatoes 
Mustapippuria / black pepper 
Rucolaa ja basilikaa / herbs (arugula and basil)

Skinny-version haluava voi vähentää keltuaisten määrää, sillä kaikki kananmunan rasva (ja täten ¾ kananmunan energiasta) on keltuaisissa. Valkuaiset ovat siten täysin rasvaton, erinomainen proteiininlähde, joka sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Tykkäämme!

Metal bowl Iittala 
Metal whisk Iittala 
Cutlery Iittala, Piano 
Small dark grey ceramic plate AlessiColombina 
White porcelain with blue décor Royal Copenhagen, White Fluted and Blue Fluted Mega 
White plate with colorful décor (first picture) ArabiaParatiisi

Pavlova sai tällä kertaa mangorahkatäytteen (puolet maustamatonta ja puolet Arlan mango-rahkaa), tuoretta mangoa, kirsikoita ja granaattiomenan siemeniä. Vielä parempaa kuin edellinen marjaisa versio!

Those who read my pavlova-post know that I love simple cooking. And this recipe is no exception. Although I’m not sure if I should even call this as a recipe, since the instructions are so simple.

Take good ingredients from your fridge - like different veggies, cheese, ham or chicken, etc. - and mix them with eggs. Spice up with pepper, salt and herbs. Split into muffin pan and bake ca. 20 min in 175 degrees – and voilá!

Those who prefer a skinny version, can reduce the number of yolks. All the fat in the eggs is within the yolk (and thus also ¾ of the egg’s calories). Thus egg whites are completely fat-less, protein-rich superfood – we like!

Leppoisaa sunnuntaita ihanat! / Have a relaxing Sunday!

Best summer cake ever

Tästä ei kakku voi enää helpommaksi käydä! Kokoamiseen menee noin viisi minuuttia ja lopputulos on ainakin omaan silmään ja suuhun todella onnistunut.

Juhlistimme viime perjantaina Coterien lanseerausta tyttöporukalla. Rakastan juhlien järjestämistä; tällä kertaa ajankohta ei vain ollut ihan optimaalinen, sillä kesälomaa edeltävät viikot ovat olleet poikkeuksellisen kiireisiä töissä (#aamuja3 #unelmaloma). Joten itse tehdyn brita-kakun sijaan oli tyytyminen Stockmannin herkusta löytyviin valmiisiin marenkipohjiin. Väliin maukasta täytettä ja marjoja, ja a vot – kakku on valmis.

Valmiit marenkipohjat Stockmannin herkusta (pakkauksessa kolme eri kokoa, tähän käytetty suurin ja pienin)

Rahkatäyte – huomattavasti kevyempi ja terveellisempi (eli proteiinipitoinen ja vähärasvainen) vaihtoehto, kuin pavlovan perinteinen kermatäyte. Ja vähintäänkin yhtä maukasta! Tässä sekoitettu suhteessa 1:1 vanilja Skyriä ja Valion sitruunalla maustettua rahkaa. Jos nyt tekisin kakun uudelleen, jatkaisin täytettä vielä hieman maustamattomalla rahkalla maun pehmentämiseksi.

Väliin ja päälle kauden marjoja. Tässä mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita.

Koristeena sitruunamelissaa ja kirsikoita.

Marenkiinhan ei tule juuri muuta kuin kananmunan valkuaisia (jotka ovat puhdasta, täysin rasvatonta proteiinia) sekä sokeria, joten kakku sopii mm. gluteenia välttelevälle. Yritin ensin tehdä pohjat itse ja korvata sokerin hunajalla, mutta ainakaan ensimmäinen kokeiluni alkuviikosta ei onnistunut tarkoista esivalmisteluista huolimatta (marenki ei kovettunut tarpeeksi). Kertokaahan jos joku on saanut marengit onnistumaan myös hunajalla - silloin tämä olisi täydellinen kesäherkku!

Ylihuomenna luvassa todennäköisesti Katriinan ja allekirjoittaneen juhla-asut. Kesäistä keskiviikkoa kauniit!

Mainio vaihtoehto tervetuliaismaljoille – Wolfberger Crémant d'Alsace Brut (14,38€). Alkon luonnehdinnan mukaan erittäin kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, tasapainoinen. Jos pidät Veuve Clicquot Brut:sta, saat tästä hieman huokeamman vaihtoehdon Keltaiselle Leskelle (49,90€).

Champagne glasses Iittala Essence 
Plates Villeroy & Boch Ivoire 
Cake stand Pottery Barn 
Spoons Iittala Piano - Note: All cutlery seems to be -25% this week at Iittala stores (both shops and web) 
White serving platter Iittala Lokerovati 
Cake server is a part of a lovely wedding gift from my wonderful parents-in-law <3

Suurkiitokset kauniille mallillemme Mialle! <3 Katriinan kirppisvaatteista pelastettu mekko istuu täydellisesti! Special thanks for our beautiful model Mia!

Making a cake cannot get any simpler! It takes about five minutes to put this together, and the end result is great both in terms of taste and appearance.

We had a small Coterie launch party last Friday at our place. Usually I love preparing parties, but this time the timing was not the best one. The weeks before my summer holiday have been exceptionally intense (but only three more nights to go!). So I really appreciated this simple but tasty pavlova recipe.

Meringue base. I bought a ready-made alternative, but it's rather simple to make one yourself from egg whites, sugar, a drop of citrus juice and a spoon of potato flour.

Filling with quark / fromage cheese. Much healthier choice than cream (less saturated fat, more protein)!

Seasonal berries or fruits. Here strawberries, blue berries and raspberries.

Lemon balm and cherries as a decoration.

On the day after tomorrow: pics from our party outfits. Hope to see you then!