kids' gear

What to buy for a baby?

Terveiset saaresta! Palaan merimaisemiin ja mökkitunnelmiin joku toinen kerta, tänään megapostaus ”baby gearista” eli piiiiitkä listaus kaikista tavaroista, joita olemme pikkuiselle hankkineet.

Pähkäilin itse melkoisesti äitiyslomani alettua mitä kaikkea pikkuiselle tulisi hankkia. Tavaravalikoima (verkko)kaupoissa on melkoinen, joten kaikkea ei voi ostoskoriin klikata. Toisaalta halusin olla mahdollisimman hyvin valmistautunut etukäteen, sillä aavistelin ensiviikkojen olevan intensiivisiä. Joten mitä kaikkea vauvalle tulisi ostaa? Ja miten paljon kaikki mahtaisi kustantaa..?

Apua hankintalistan laatimiseen sain rakkaalta ystävältäni, kahden tyttölapsen superäidiltä Heliltä sekä naapuriltani Leenalta, joka odotti esikoistaan aivan samaan aikaan. Kiitos vielä molemmille! Leikkisästi manailin miten kalliiksi heidän kanssa jutteleminen tuli, sillä aina keskusteltuamme tajusin, että meiltä puuttuu vielä jotain. :)

Kaikki vauvoihin liittyvä herättää paljon tunteita ja epäilemättä myös tämä lista. Joten mainittakoon, että vähemmälläkin varmasti olisi voinut selvitä. Ja että huomattavasti edullisemmin tarvikkeet olisi saanut kasaan hyödyntämällä mm. Facebookin kirppisryhmiä.

1. Vaunut Tätä hankintaa tarvitsee tuskin perustella. :) Päädyin Bugaboo Buffaloihin (lue aiempi kirjoitukseni valintakriteereistäni täältä) ja tilasimme ne vaivattomasti Baby Plussalta Hollannista (lue aiempi kirjoitukseni vaunujen hankinnasta täältä). Kaikkine lisäosineen (sis. Breezy Sun Canopyn eli kesäkuomun ja villaisen patjansuojuksen) hinnaksi tuli hieman alle 1300 euroa (ennen saamaani blogialennusta). Teen vaunuista vielä oman postauksensa, kunhan käyttökokemuksemme ovat karttuneet.

2. Turvakaukalo Tarvitaan jo sairaalasta lähtiessä. Ostimme ystäväpariskunnalta Maxi-Cosin käytettynä noin 50 eurolla, mutta tämänkin olisi voinut tilata Baby Plussalta. Uutena 100-250 euroa. FYI: Meidän istuin on violetti – ymmärrätte varmaan millainen kriisi tämä on äidille ollut. ;)

3. Pinnasänky ja patja Sängystämme olenkin jo kirjoitellut aiemmin mm. täällä. Päädyimme siis Baby Danin Alfred-malliin, josta saa toisen laidan kokonaan irti ja joka on kooltaan normaalia pienempi. Pinnasänkyjen hinnat vaihtelevat satasesta lähes tuhanteen euroon. Meidän sänky kustansi 140 euroa ja patja lähes satasen. Lisäksi keittiössä meillä on rottinkinen ystäviltä lainaksi saatu ”kakkossänky” (lue lisää täältä). Ja saaressa vielä kolmas Ikean pinnasänky… Kuvassa Stokken kaunotar, joka on yksi vaihtoehto suurempaan malliin siirtyessämme.

4. Petivaatteet Lakanoita ostin Ikeasta ja kirppikseltä. Kirpparilakanoissa on jo kulumaa, mutta osassa niin kaunista uskoakseni käsin tehtyä pitsiä ja kirjailua, että ne ovat ehdottomia suosikkejani. <3 Peiton saimme ystävältäni Heliltä, mutta toistaiseksi emme ole sitä juurikaan käyttäneet, sillä asunnossamme on ollut niin lämmin. Peittona on toiminut kevyt 120 x 120 senttinen pehmeä, kivipestystä pellavasta ompelemani ”liina”, johon ostin kankaan Eurokankaasta. Petivaatteetteisiin on mennyt yhteensä noin 60 euroa.

5. Muovitetut lakanat Aivan ehdottomia pikkupuklaajan kanssa. :) Jo lähestyvää synnytystä ajatellen olin hankkinut parivuoteeseemme Ikeasta vesitiiviin patjasuojuksen (noin 20 euroa) pellavalakanoiden alle. Ja sinne se on saanut jäädäkin, sillä myös imettäessä maitoa valuu usein lakanalle ja pikkuisella voi käydä erilaisia vahinkoja. Myös sohvaan hankin Eurokankaasta vastaavaa muovitettua froteeta ja Ikeasta pieniä muovitettuja lakanoita (noin 5 euroa) vauvansänkyihin. Kaikki yhteensä noin 50 euroa.

6. Viltit Vilttejä meillä on kaksi: Ikean puuvillaviltti (reilut 10 euroa) lämpimille keleille ja Bugaboon merinovillainen viltti (reilun satasen) koleaan keliin (myös Baby Plussaalta). Vilteillä on kätevä reagoida nopeasti lämpötilanmuutoksiin kärryttelylenkeillä.

7. Kapalopussi Sain Svaddle up -kapalopussin blogin kautta. Tutustuminen siihen on vielä kesken, joten palaan aiheeseen vielä oman postauksen merkeissä. :) Pussi on hyvä vaihtoehto pikkuisille, jotka potkivat peiton helposti pois. Se myös helpottaa vauvaa rauhoittumaan, kun hän ei pysty huitomaan raajojaan yhtä hallitsemattomasti. Pussi tuo mielenrauhaa myös vanhemmille, kun ei tarvitse stressata, että peitto tukkisi hengitystiet. Uutena reilut 30 euroa.

8. Hoitotaso ja -alusta Kuten täällä jo aiemmin kirjoitin, teimme puisen hoitotason itse (lue lisää täältä). Lisäksi hankin Pilvilinnaan Form & Färgin pehmusteen. Materiaalit kustansivat noin 80 euroa ja hoitoalusta noin 40 euroa. Myös hoitoalustoja olisi löytynyt Baby Plussalta (jos vain olisin ajoissa tajunnut sellaisen tarvitsevani :)).

9. Matka-alusta Vaipanvaihtotarve voi iskeä missä vaan, joten Heli-ystäväni osasi opastaa, että kannattaa hankkia oma ”matka-alusta”, jonka voi asettaa kahvilan tms. tason päälle. En löytänyt mistään printtiä, johon olisin ollut tyytyväinen, joten tein alustan vahakankaasta itse. Valmiit alustat, esim. tämä Form & Färgin malli kustantaa noin 20 euroa; itse tehtynä tarvikkeisiin meni suunnilleen saman verran.

10. Unipesä Sain babynestin blogin kautta ja voi pojat olemme olleet siihen tyytyväisiä! Kirjoitan tuotteesta vielä oman postauksensa, mutta todettakoon jo lyhyesti, että olemme käyttäneet sitä vaunuissa, pinnasängyssä, sohvalla jne. Uutena noin 80 euroa.

11. Vanna ja tuki Vauvaa tulee kylvettää vähintään kerran viikossa, ja pieni vanna on pesupuuhiin kätevin. Koska kylppärissämme eli liikatilaa ole, päädyimme Stokken taittuvaan versioon, jonka tilasimme jälleen Baby Plussalta vajaalla 40 eurolla. Lisäksi saimme ystäväpariskunnalta vannan sisään tulevan ergonimisesti muotoillun istuimen / tuen, joka varmistaa, että pikkuisen pää pysyy vedenpinnan yläpuolella. Uutena newborn-tuki 15 euroa.

Kolmatta kertaa kylvyssä noin 3 viikon iässä. <3

12. Syöttötuoli Syöttötuoli ei ole heti vastasyntyneelle tarpeen, mutta Stokken Tripp trappiin saa kätevän newborn-istuimen, jonka avulla pienokaisen saa osaksi ruokapöytäkeskusteluja. :) Uutena tuoli kustantaa noin 180 euroa; newborn set siihen päälle noin 90 euroa. Tuolin sain veljeltä käytettynä; vastasyntyneen istuimen tilasin Baby Plussalta.

13. Harsot Ennen vauvantuloa en ymmärtänyt mihin harsoja tarvitsemme; onneksi sain niitä työkaverilta lahjaksi! Varsin pian ostimme niitä tusinan verran lisää. :) Harsoja tarvitsee aivan kaikkeen – pyllypyyhkeeksi vaipanvaihtopisteelle, puklujen pyyhkimiseen, imettäessä maidon valuessa, jne. jne. Jollein pilviteemaiset valkoharmaat suosikkiharsoni löysin Vaunuaitasta. Tusina erilaisia harsoja kustansi noin 40 euroa.

14. Imetystyyny Kätevä kun syöttää lasta istualtaan. Ja toimii kuulemma myöhemmin myös vauvan ympärillä ”turvarenkaana” kun taapero alkaa harjoitella istumista. :) Itse sain parikin näitä ystäviltä, mutta esimerkiksi tämä Delta Babyn pilkullinen malli näyttäisi kivalta. Hinta vajaat 50 euroa.

15. Rintapumppu Harkitsin pitkään hankkisinko pumppua etukäteen, sillä kaikkihan eivät sitä tarvitse. Olin tyytyväinen, että lopulta päätin hommata pumpun valmiiksi, sillä maidontuotannon kiihdyttyä rinnat pakkautuivat todella koviksi, ja pienokaisen vasta opetellessa imemistä ei tosiaan kaivannut ylimääräistä säätöä rintapumppujen vertailusta ja shoppailusta. Päädyin Philips Aventin sähkökäyttöiseen malliin, jonka niinikään tilasin Baby Plussalta. Hinta noin 135 euroa.

16. Maidonkerääjä Näitä tajusin tarvitsevani vasta imetyksen todella käynnistyttyä. (Ensimmäiset pari viikkoa maitoa herui nimittäin hurjasti pienokaisen imiessä toista rintaa.) Estävät paidan, sängyn jne. kastumisen ja myös mahdollistavat maidon ottamisen talteen esim. pakastusta varten. Kaksi Philips Avent kerääjää noin 15 euroa.

17. Tuttipullojen sterilisoija Tämä kuuluu varusteisiin, joita en uskonut tarvitsevani, mutta joka on osoittautunut jo nyt todella hyödylliseksi, vaikka emme tuttipulloja syöttämisessä ole vielä edes käyttäneet. Olen nimittäin lypsänyt maitoa kerran vuorokaudessa pakkaseen, ja sterilisoijalla pullot ym. pumpun osat saa putsattua muutamassa minuutissa. Tämäkin on Philips Avent tuoteperheestä; hinta uutena noin 40 euroa; itse saimme tämän ystäviltä käytettynä.

18. Tuttipullot Pulloja olemme tarvinneet vain lypsäessäni maitoa pakkaseen. Ja emme aiokaan ottaa tuttipulloja pikkuisen kanssa käyttöön vielä toviin, jottei imemisote vain häiriinny. Valitsemamme pullot kuuluvat myös Philips Avent -sarjaan ja nämäkin tilasin Baby Plussalta. Neljän pullon pakkaus reilut 30 euroa.

19. Mobile(t) Mobileja meillä on parikin – sekä sängyn että hoitopöydän päällä. Ja saareen teen vielä kolmannen. :) Kuvassa Ferm Livingin Kite. Kaikki yhteensä noin 60 euroa.

20. Mobilen pidike Löysin kauniin puisen version Vaunuaitasta vajaalla 30 eurolla.

21. Kantoreppu Todella kätevä – lapsi saa olla ihokontaktissa samalla kun vanhemmat saavat samalla puuhasteltua kädet vapaina. Visuaalisesti olisin pitänyt eniten BabyBjörnin (kuvassa) malleista, joita niitäkin saa Baby Plussalta 80-180 eurolla. Me päädyimme ystäväni Helin suosituksesta kuitenkin Manducaan, jonka kotiutin käytettynä Facebookin kirppisryhmästä 50 eurolla. Not bad!

Pikku-W viihtyy Manducassa yleensä reilun tunnin kerrallaan.

22. Babysitteri Yksi niistä hankinnoista, joita ilmankin pärjää, mutta joka kuulemma kannattaa hankkia, jotta vanhemmatkin saavat hetken breikin. Päädyimme Baby Björnin malliin, jonka tilasin – yllätys yllätys – Baby Plussalta noin 125 eurolla. Lisäksi saamme Heliltä vielä toisen käytettynä saareen. Vielä emme ole sitteriä juurikaan käyttäneet, sillä sen ergonomia ei ole paras mahdollinen aivan pienelle.

23. Aktivointikaari Aktivointikaaret ovat yleensä aina riemunkirjavia, joten olin todella iloinen löytäessäni suhteellisen neutraalin Done by deerin mallin Baby Plussan valikoimista. Tämä ”baby gym” on näppärä, sillä sen voi nostaa vauvan ylle hänen ollessa paitsi lattialla, myös sohvalla, sängyssä, jne. Hinta noin 90 euroa.

Kaari alkaa vähitellen kiinnostaa pikku-W:tä ja lähikuukausina siitä tulee olemaan varmasti suuresti iloa!

24. Leikkialusta Kivoja leikkialustoja löytyisi vaikka kuinka! Itse päädyin Anel Miffyn alustaan; hinta noin 65 euroa Baby Plussalla.

25. Vaatteet Uusia vaatteita olemme ostaneet todella vähän. Sain kahdelta ystäväpariskunnalta heidän kaikki vanhat vaatteet, joten pikku-W:llä onkin varmasti jo enemmän vaatteita kuin isällä ja äidillä yhteensä. ;) Muutaman söpön minivaatteen kuitenkin ostin kaupoista ja jonkun verran vähän suurempia vaatteita kirppikseltä, joihin meni yhteensä noin satanen.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tästä puuttuu mm. vauvalle hankitut lelut, hygieniatuotteet, vitamiinit… Lisäksi mm. tutti, vaunujen kuomuverho, vaunun aktivointilelu, pienet pelastusliivit, pinnasängyn laitapehmusteet, itkuhälytin jne. ovat vielä hankintalistalla… Hankintalistalta puuttuu myös kaikki äidin tarvitsemat tuotteet: ns. mahavyö, jonka hankin raskauden loppupuolella tukemaan vatsaa, imetysliivit, raskaus- ja imetysvaatteet, jne.

Entä mitä nämä kustansivat? Jos olisimme hankkineet kaiken uutena ja ilman blogin kautta saamiani alennuksia, tuotteille olisi tullut yhteensä hintaa reilut 3,400 euroa. Huh. Mutta kuten jo yllä kirjoitin, lastentarvikkeita saa to-del-la edullisesti ja hyväkuntoisina kirpputoreilta. Räikeimmin tämä näkyy vaatteissa, joita myydään yleensä eurolla tai parilla.

Lisätkäähän kommentteihin, jos unohdin jotain oleellista!

All photos from producers. Svaddle-up and Babynest gifted and items from Baby Plus discounted for the blog visibility.

Pilvilinna – DIY changing top

Pitkästä aikaa pääsen esittelemään teille itse ottamiani sisustuskuvia. Vauvateemalla edelleen mennään, sillä sattuneesta syystä kaikki kodin päivitykset kulminoituvat tämän aiheen ympärille… :) Huomenna meillä on pitkästä aikaa yleinen näyttö (lue: asunto jälleen puunattu), joten kuvaan sen jälkeen ainakin TV-seinämme. Eli alkuviikosta blogissa muutakin kun asuntomme vallannutta baby gearia. ;)

Tänään esittelyssä pikku-W:n DIY hoitopöytä, Pilvilinna, jonka suunnittelimme ja toteutimme itse. Kylpyhuoneemme on kompakti, joten ainoa vaihtoehto saada hoitotaso mahdutettu kyseiseen tilaan oli sijoittaa se pesukoneen päälle. Emme kuitenkaan löytäneet valmista hoitotasoa – etenkään turvallista sellaista – joka olisi mitoitettu 40-senttiselle pesukoneelle, joten päätimme nikkaroida sen itse. (Jossain vaiheessa harkitsimme hoitopisteen sijoittamista myös pinnasängyn päälle makuuhuoneeseen, mutta näin jälkikäteen on todettava, että ko. ratkaisu ei olisi toiminut sitten lainkaan. Pikkuvahinkoja ja vähän suurempiakin meinaan on tullut kerta jos toinenkin myös kylppärin lattialle. :))

Kosteutta hylkivä hoitotaso on Form & Färgiltä. Huom: Tilasin harmaan, mutta itse ainakin kutsuisin väriä mintuksi, harmaan vihreäksi tms. Ensin tuskailin ryhdynkö säätämään palautuksen kanssa, mutta lopulta ”väärä” värivalinta kääntyi voitoksi, sillä mintusta tuli lopulta pääväri sekä hoitopisteeseen että ”baby corneriimme”.

Hoitotasossa on ikään kuin kaksi laatikkoa päällekkäin: 20 senttiä korkea yläosa, joka takaa, ettei pikkuinen voi kierähtää lattialle. Ja lähes yhtä korkea ”huppu”, joka asettuu pesukoneen päälle. (Meidän pesukoneessa on kalteva ohjauspaneeli takaosassa, joten huppuun piti sijoittaa vielä hieman tukirakenteita, joilla taso saadaan asettumaan vaakatasoon. Voin laittaa tarkempia mittoja ja ohjeita kommentteihin, mikäli innostutte kysymään.)

Materiaalit hankimme Bauhausista: 18 mm paksut männystä tehdyt liimapuulevyt, puuliima (antaa lisätukea liitoksiin), viila (sivujen pyöristämistä varten), ruuvit ja pyyhekoukku kustansivat noin 80 euroa. Lisäksi maksoimme jonkun kympin kaikkien osien sahaamisesta valmiiksi (säästi vanhempien hermoja; ja lisäksi itse en oikein olisi voinutkaan mennä meluisalle puutyöpajalle raskaana ollessa…). Puolihimmeää kalustemaalia ja pensseli meiltä löytyi jo valmiiksi.

Aikaa tämän perin yksinkertaisen tason tekemiseen meni (ainakin amatööreiltä) p-a-l-j-o-n, mutta se oli kivaa yhteistä puuhastelua. Ja nyt taso on osoittautunut ihan kullanarvoiseksi! Kylppärissä tulee nimittäin vietettyä vaipanvaihtopuuhissa tunti jos toinenkin. ;)

Suloisen leijamobilen löysin Ferm Livingiltä. Tästä postauksesta löytyy muita kauniita mobileja.

Myös mintunvihreä pilvityyny kuuluu DIY-projekteihini. :) Huomatkaa kaavaa piirtäessänne, että hattaroiden välejä ei voi tehdä liian tiukoiksi. Välien on muistutettava U-kirjainta, ei tiukkaa V:tä, sillä muuten pussiin ommeltua hattaraa ei saa käännettyä... T: itse opin vasta purkamisen jälkeen. Jämäkkä puuvillakangas on Eurokankaasta.

Riehakas Bambam-ankka villitsee pikkuista kylpyhuoneessa. :) Kylpylelu on tilattu Baby PlussaltaRoskiksena meillä on Norm Architectsin Menulle suunnittelema poljettava versio; pienempään tilaan sirompi ja käytännöllisempi kuin Vippin vastaava.

Myös Baby’s Only -pussukan tilasin Baby Plussalta. Suunnittelin sitä alun perin pinnasängyn reunaan, mutta se onkin osoittautunut oikein tarpeelliseksi kylppärissä mm. vaippojen säilytyksessä.

Eilen illalla tuunasin tason reunaan vielä oheiset pilvikoristeet mustasta kontaktimuovista, jonka pinnassa on ns. liitutaulukäsittely. Patrik hoksasi, että vaipanvaihtohetki on oiva tilaisuus aktivoida pikkunyyttiämme ja samalla tehdä vaipanvaihtohetkestä miellyttävämpi. Idea oli aivan loistava – mustan ja valkoisen vahva kontrasti ja selkeät kuviot ovat todella pikkuisen mieleen ja hän tapitti niitä eilen illalla täysin haltioituneena! <3 Ja kontaktimuovilla tehtyjä kuvioita on helppo vaihdella, kun pikkuherra kaipaa uusia värejä ja muotoja.

Oikein rentouttavaa viikonloppua! Me yritämme täällä ehtiä vielä kärryttelemään ennen kuin sateet iskevät.

P.S. Aiempi postaus kylpyhuoneestamme löytyy täältä.

Finally an interior post with my own pictures! Proudly presenting today a changing top we did a month ago for the little one. :) Our bathroom is very compact, so the only option to place the nursing station was on the top of the washing machine. However, we did not find any ready-made solutions, so decided to do it ourselves.

In the end it was very simple – just required some proper planning. Feel free to ask if you need more instructions – happy to add them to the comments.

P.S. My previous bathroom post can be found from here.

Bugaboo-lastenvaunut ulkomailta? Kyllä kiitos

Valittuamme vaunumalliksemme Bugaboon Buffalot (lue edellinen postaus valintaprosessista täältä oli seuraavana steppinä päättää mistä vaunut tilaisimme. Keskustelu verkossa käy kuumana mistä vaunut kannattaa hankkia: Kuinka paljon ulkomailta tilatessa säästää? Entä liittyykö verkkotilaamiseen jotain riskejä? Miten toimia mahdollisissa reklamointitapauksissa? Alla omia kokemuksiani tilatessani vaunut hollantilaisesta verkkokaupasta Baby Plussasta.

1. Edullisempi hinta

Ostettavaa pienokaiselle on melkoisesti (ostoslistapostaus löytyy täältä) ja lastenvaunut ovat epäilemättä hankintalistan suurin menoerä. Ainakin näin ensikertalaiselle tuli yllätyksenä, että laadukkaat lastenvaunut ovat nelinumeroinen hankinta, joten ulkomailta tilatessa säästöt mitataan helposti satasissa.

Nettikeskusteluista ja Facebook-sivullani huhuiltuani ulkomaisista verkkokaupoista erottui pari-kolme ahkerasti käytettyä hollantilaista verkkokauppaa. Listahinnat valitsemalleni vaunumallille (mustarunkoiselle Bugaboo Buffaloille) oli keskenään kutakuinkin samaa tasoa, noin sata euroa kotimaista erikoisliikettä alhaisemmat. Poikkeuksena Baby Plus, jonka englanninkielisiltä sivuilta ei listahintoja löydy, vaan he pyytävät ottamaan suoraan yhteyttä sähköpostitse.

Sain Baby Plussalta vastauksen jo seuraavana päivänä, joten lähdin hieromaan kauppoja heidän kanssa. Kuljetuksineen kaikkineen säästöä valitsemistamme mustarunkoisista Bugaboo Buffaloista syntyi kotimaiseen erikoisliikkeeseen nähden lisävarusteineen noin 200 euroa. (Huom: vertailussa EI ole huomioitu blogin kautta saamaani lisäalennusta.) 

Lähipuistossa ensimmäisellä kärryttelyllä viikon iässä <3 / First time in the strollers at one week's age at the park near by. 

 

2. Tilaamisen vaivattomuus

Tilaamisen vaivattomuus oli toinen tärkeä tekijä, joka sai kallistumaan verkkokaupan puoleen. Vaikka normaalisti nautin vaatteiden ja etenkin sisustustavaroiden shoppailusta ja hypistelystä, huomaan, että vauvatarvikkeiden suhteen olen aika pragmaattinen. Ainakin kuvittelen tietäväni mitä tarvitsen (heh) ja etenen hankintalistani mukaan johdonmukaisesti mieluiten kotisohvalta. Etenkään raskaana ollessa monituntinen ”shopping spree” ei houkuttele... Verkossa vaihtoehtojen kartoittaminen on sen sijaan vaivatonta ja kartoitusvaiheen voi palastella moneen osaan omien voimavarojen mukaan.

Myös se, että tuotteet tuodaan kotiovellemme on iso plussa. Luovuin hiljattain autostani (ja tarkoituksena olisi pärjätä kokonaan ilman nyt tovi), joten arvostan sitä, että kaikki kannetaan suoraan kotiin.

3. Valikoiman laajuus

Baby Plus nousi ykköseksi myös laajan valikoimansa ansiosta. Olin jo etukäteen kartoittanut mitkä tuotteet haluan (perustuen lähinnä tuotteiden ergonomiaan ja esteettisyyteen), ja kyseisestä verkkokaupasta löysin vaunujen lisäksi mm. babysitterin, syöttötuolin lisäosat, ammeen ja paljon muuta.

4. Nopeampi toimitusaika

Olin kuullut varoituksia parinkin kuukauden toimitusajoista, mutta niin vain jäi kärryhankinta äitiysloman ensimmäisiin päiviin… Helsinkiläisestä erikoisliikkeestä arvioitiin vaunujen toimitusajaksi seitsemän viikkoa, mutta varoiteltiin, että tilaamassani värissä on ollut viime aikoina saatavuushaasteita, eivätkä he voi täten luvata vaunuja tuossa ajassa.

Baby Plussalta toimitusajaksi arvioitiin 4-6 viikkoa. Yllätys olikin iloinen, kun sain jo kahden viikon kuluttua tiedon, että tilaamaani väriä löytyy jo varastosta, ja että vaunut voitaisiin jo lähettää. Sovimme kuitenkin, että jään vielä odottamaan muiden tilaamieni tavaroiden saapumista, sillä realistisesti en kuitenkaan tarvitse vaunuja vielä muutamaan viikkoon. 

Vasta W:n synnyttyä aloimme todella arvostaa asuntomme sijaintia meren läheisyydessä. Teimme ensimmäisenä kesänä enemmän pitkiä kävelylenkkejä sen äärellä kuin aiempina vuosina yhteensä!  / Only after W was born we started to appreciate the location of our apartment close to the see. <3

Mahdolliset miinukset?

Entä verkosta tilaamisen varjopuolet ja mahdolliset riskit? Yleisimmin huolet liittyvät mahdollisiin reklamointeihin ja niiden sujuvuuteen. Jotkut verkkokaupat nimittäin edellyttävät (tai ainakin yrittävät edellyttää), että ostaja lähettää rikkoutuneen osan heille omalla kustannuksellaan. Baby Plussan tapauksessa näin ei kuitenkaan ole. Eli Baby Plus vastaa syntyvistä lähetyskustannuksista molempiin suuntiin. Ohessa vielä Baby Plussalta saamani vastaus:

”We don’t have a partner in Finland, but the warranty on the Bugaboo stroller is international. When you are experiencing problems with the stroller, please contact Baby Plus first, we will then contact Bugaboo for you if necessary. When there is a part that needs to be replaced, Bugaboo will send it to us and we will send it to you."

"If Bugaboo decides to replace a part, they will send it to us and we will send it to the customer. This will be on our own costs. When they exchange a part they want to receive the ‘old’ part back. We normally then use DHL to collect the parcel at the home address of the customer, this will also be at our costs. So all the costs that will be made regarding to service will be covered by Baby Plus."

"The standard warranty lasts two years. When you register your Bugaboo strollers online, your warranty will be extended into three years.”

Vaikea tässä vaiheessa arvioida miten kauan mahdolliseen reklamaatioprosessiin kuluu aikaa; aika näyttää jos sellaiselle tulee tarvetta.
Helsingissä toimivan vaunuliikkeen eduksi on mainittava, että heillä on oma Bugaboo-korjaamonsa (ottavat vastaan vain heiltä ostettuja rattaita), mutta en osaa sanoa jonojen pituudesta. Ja eiköhän hekin joudu tilaamaan osia Bugaboolta.

Olisi kiva kuulla, jos teillä on kokemuksia vaunujen tilaamisesta ulkomailta – etenkin Baby Plussalta! Ja lisätkää ihmeessä, jos unohdin mainita jotain oleellista. Niin ja lisäpostaus aiheesta on luvassa sitten kun vaunut ovat saapuneet ja allekirjoittaneellakin on jo omia kokemuksia. Oikein odotan, että pääsemme kolmisin kärryttelemään lähipuistoihin – kevät onkin sitten jo pitkällä!

* Tilauksesta saatu lisäalennusta Baby Plussalta bloginäkyvyyttä vastaan

P.S. Lue lisää vauva-aiheesta Kids-osiosta. Ensi viikon vauvateemoina ainakin synnytystoivelistani.

Edit: Kuvat päivitetty 4.1.2017

There’s soooo much stuff that needs to be bought for the little one, and a stroller is typically the biggest purchase on the list. At least for me as a first-timer it came as a surprise that the quality stroller – like black Bugaboo Buffalo we chose – is a four-figure investment… Thus a saving can be measured with hundreds when ordering the stroller online e.g. from the Netherlands.

We decided to order our Buffalos from a Dutch store Baby Plus, because of their competitive prices, convenience, broad offering and fast delivery time.

1. Competitive prices

List prices for Bugaboo strollers were about hundred euros lower in Dutch online stores compared to Finnish brick-and-mortar stores. And when contacting the online stores by email, the prices dropped almost another hundred euros.

For an all-black Bugaboo Buffalo the final price discount between a Finnish specialty store and Dutch Baby Plus was about 200 euros. (Note: The discount excludes the extra discount I got later thanks to the blog.)

2. Convenience

Another really big factor for me was the convenience. Instead of wandering around the shops with my big belly, I took it easy and checked the alternatives and completed the order from our couch.

I sold my sports car recently (not enough room for all three of us), so really appreciate that the order will be carried to our home door. <3

3. Broad offering > One-stop-shopping

I had earlier decided which items we need (based on ergonomics and looks), and then mapped out where I could order them from. And again Baby Plus ranked very high. I ended up ordering e.g. a baby bouncer, extra parts for the feeding chair, a basin, and much more with one go.

4. Delivery time

A Finnish retailer estimated a delivery time of 7 weeks, while Baby Plus’ delivery estimate was 4-6 weeks. And I was happily surprised to hear that they could have sent the stroller already after two weeks if I wanted! But since we’re not in a hurry, we decided to wait for some other items I ordered as well which had not arrived yet.

Btw, worth mentioning that Baby Plus was the first one to return to my mail when I contacted several online stores to request a price for my order.

What about the potential risks? I believe the reclamation process is the key thing some people are worried about when buying a baby carriage online.

At Baby Plus they use typically DHL for picking up the broken part and delivering a new one to your home. And they cover the costs both ways. Please read their answer above (Finnish section “4. Nopeampi toimitusaika”) for more details.

Would be great to hear your experiences when ordering Bugaboos online – especially from Baby Plus! And please add if I forgot something crucial. :) Many thanks already in advance!

'* An extra discount received from Baby Plus for the blog visibility

P.S. Read my previous post about how we chose Bugaboo Buffalo as our stroller. And more kids-related posts from here

Edit: Photos updated on January 4th, 2017

Bugaboo Buffalo it is - Lastenvaunut valittu!

Joko huomasitte - ylälaitaan on ilmestynyt uusi Coterie Kids -osio! Allekirjoittaneen olisi tarkoitus julkaista sen alla odotukseen, vauvan tavarahankintoihin, vaatteisiin, lastenhuoneen sisustukseen ym. liittyviä juttuja ainakin näin alkuun noin kerran viikossa. (Katsotaan miten hyvin suunnitelma toteutuu kunhan pikkuprinssi on liittynyt seuraamme. ;)) 
HUOM: Jos olet kiinnostunut vain tietystä teemasta (muoti vs. sisustus vs. vauvahuuma), on aiheen rajaaminen ylävalikosta suotavaa. :)

Vaunujen valinta tuntuu olevan monelle odottajalle yksi tärkeimpiä varustehankintoihin liittyviä kysymyksiä. Ja syystäkin! Tuleehan samoja (yhdistelmä)rattaita kärryteltyä noin kolmivuotiaaksi saakka ja ovathan vaunut tarvikehankinnoista se hintavin. (Oli kieltämättä hieman sulattelemista, kun ystäväni varoittivat, että laatuvaunuihin ja eri lisäosiin uppoaa helposti reilusti yli tuhat euroa...)

Miksi Bugaboo?

Vaunujen merkkiviidakko on melkoinen. Niinpä olin todella iloinen, että sain lähes kaikilta lapsellisilta (ja jopa lapsettomilta) ystäviltäni johdonmukaisen suosituksen – Bugaboo olisi kuulemma paras valinta: laadukas, kestävä sekä toiminnallinen. Tykästyin vaunujen muotoiluun myös visuaalisesti, joten palaset loksahtivat nopeasti kohdilleen. Yleensä kartoita kaikkia vähänkään arvokkaampia hankintojani todella huolella (autoa ostaessani soitin jopa sen valmistaneelle Uudenkaupungin autotehtaalle ;)), mutta vaunujen osalta word-of-mounth oli niin johdonmukainen, että uskalsin luottaa siihen suhteellisen kevyen käyttökokemusgooglailun jälkeen.

  • Ystävien hyvät kokemukset laadusta ja toiminnallisuudesta
  • Laaja valikoima erilaisia lisävarusteita
  • Kaunis design; runko saatavana sekä metallinvärisenä että mustana; useita eri kangasvaihtoehtoja
  • Hyvät jälleenmyyntimarkkinat

All pictures from Pinterest (these originally from Bugaboo)

Bugaboo Cameleon vaiko Bugaboo Buffalo?

Valittavaksi jäi siis enää malli. Harkitsin Cameleonien ja Buffaloiden väliltä; molemmista oli ystäväpiirissä kokemusta ja kaikki olivat tyytyväisiä valintaansa, joten tiesin, ettei vikaan voi mennä.

Lopulta päädyin Buffaloon etenkin siksi, että ko. mallissa on sekä edessä että takana tukevat renkaat ja jykevämpi runko. Ja vaikka enimmäkseen kärrytelläänkin Helsingin keskustassa, toiveina olisi päästä viettämään aikaa myös saaristossa hiekkateiden varrella kunhan arki vauvan kanssa alkaa rullata. Ja toisaalta myös keskustan mukulakiviä ja lumisia talvia miettiessä tukevat rattaat tuntuivat houkuttelevimmilta.

Lisäksi vaunun kori on Buffaloissa hieman korkeammalla kuin Cameissa. Olen itse 174 senttiä pitkä ja Patrik jopa 196, joten jokainen lisäsentti tulee tarpeeseen. :)

Toki Cameja olisi ollut kevyempi ja näppärämpi siirrellä (esim. raitiovaunuun), mutta sen mitä olen Buffaloita testannut, ovat nekin tuntuneet ketteriltä.

All pictures from Pinterest (these originally from Bugaboo)

Alla vielä vertailu, jonka olen koostanut ystävieni kommenttien, blogien ja Bugaboon omien sekä lukuisten muiden sivujen perusteella, jossa käyttäjät ovat jakaneet kokemuksiaan ja havaintojaan. Omat vaunumme ovat vasta matkalla, joten en ole päässyt faktoja itse tarkistamaan. Eli kommentoikaahan, jos joku kohta ei pidä mielestänne paikkansa tai jos unohdin jotain oleellista! Korostan myös, että plussia ja miinuksia olen arvioinut meidän tarpeiden näkökulmasta – joku toinen olisi niistä varmasti eri mieltä.

Lopuksi mainittakoon, että päädyin tilaamaan vaunut Hollantilaisesta verkkokaupasta Baby Plussalta – siitä kuitenkin oma postauksensa luvassa luultavasti ensi viikolla!

A new section – Coterie Kids – is now officially launched! You can find it from the top navigation. Note: If you’re interested in certain topic(s) only, the top navigation menu allows you to conveniently select posts related only to fashion, interior, kids or lifestyle.

My plan is to write once a week or so about themes like baby gear, kids’ fashion and interior, and about our life with a newborn in general. Let’s see how well this plan works after the little prince has been born. ;)

In today’s blog post a few words on how I ended up ordering Bugaboo Buffalo strollers. Firstly, the choice of brand was easy. Almost all my friends had come to the same conclusion and they all had extremely good experiences of their bugaboos. And since I liked the design as well, the choice was clear.

Second step was to choose the model. There I considered between Bugaboo Cameleon and Bugaboo Buffalo. My friends had experiences of both, and everybody seemed to be happy with their choice, so I knew I could not make a bad decision. After some googling and seeing both strollers in live, Buffalo won. It felt more robust, but still agile enough for the city use as well.

We ordered these beauties online from a Baby Plus in the Netherlands, but more about this in the next Kids post. Stay tuned!

P.S. Suurkiitokset vielä seuraaville asiantunteville blogikirjoituksille! Olen yrittänyt poimia niistä oleelliset pointit oheiseen taulukkoon, mutta lisäinfoa haluavan kannattaa vilkaista ko. postaukset sekä niiden informatiiviset kommentit. 
P.S. Big thanks for these Finnish lifestyle blogs, who've also written about their Bugaboo experiences and selection process. I found them all very useful!

Kuistin kautta: "Bugaboo Buffalo
Bättre liv: "Kiikarissa Bugaboo Buffalo
Hyvä voittaa: "Vaunuillen" ja "Oikeasti vaunuillen
Lolou’s Crush: "Hei kameleontti, tervetuloa puhveli"