Kylpyhuoneen laatat Decor H:lta – Osa 2

Collaboration | Yhteistyössä Decor H:n kanssa

Tervehdys pitkästä aikaa! Edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt liki kaksi kuukautta. Olen ollut niin innoissani mahdollisuudesta tehdä töissä väliaikaisesti tuplaroolia, joten on pitänyt laittaa kaikki sisustusasiat hetkeksi sivuun. Ne minuutit, mitä olen töiltä ja perhe-elämältä pystynyt irrottamaan, olen käyttänyt kakkoskotimme suunnitteluun. Tällä hetkellä on käynnissä tulevan pohjaratkaisun pyörittely sekä talon julkisivun ja ikkunapaikkojen suunnittelu. Yritän ehtiä jakamaan suunnitelmat myös teidän kanssa, sillä olisi ihana saada teiltä kaikki mahdolliset kommentit ja vinkit ennen kuin teemme mitään lopullisia päätöksiä.

Tänään kuitenkin katse vielä kaupunkikotimme kylpyhuoneremonttiin, jonka tuloksista olemme saaneet nauttia nyt vuodenvaihteesta alkaen. Patrik on käyttänyt saunaa ahkerasti pari-kolme kertaa viikossa ja lapset rakastavat ammeessa polskimista. Kokonaisuus toimii juuri niin kuin visioimme – me aikuiset saamme rentoutua saunassa samalla kun lapset lotraavat ammeessa. <3

Myös visuaalisesti olen sataprosenttisen tyytyväinen valintoihini. Kylpyhuoneremontissa pääosaa näyttelee tietysti laattavalinta, ja en voisi tyytyväisempi olla. Minulla oli alusta alkaen visio vaaleista minimalistisista beigeen taittuvista laatoista. Sellaisista, joissa olisi vähän eloa, mutta ei mitään liian villiä tai trendikästä. Täydelliset ajattomat ja laadukkaat laatat löytyivät Decor H:lta Kampista. Kyseessä on italialaisen Atlas Concorden sarja Prism ja sen sävy Cotton. Sarjaan kuuluu erikokoisia laattoja; meille valitsin koon 120 x 120 cm, jotta ilme olisi mahdollisimman ei-laattamainen ja pehmeät kuvioinnit piirtyvät kauniisti esiin. (Voit lukea lisää valintaprosessista sekä ko. laatoista tästä vuoden takaisesta postauksestani.)

Pakko vielä mainita, että voisi luulla, että suurikokoiset laatat ovat nopeat asentaa, mutta asia oli juuri päinvastoin. Lattian laatoittaja teki saman sarjan 5 x 5 cm verkotetulla mosaiikilla hujauksessa yhden päivän aikana, mutta seinälaatoissa kesti hämmästyttävän kauan. Jättilaattoja kannettiin asunnosta edestakaisin ison vesileikkurin luo ja viilattiin milli sieltä toinen täältä, jotta kaikki saatiin istumaan täydellisesti. Meillä on tilassa myös paljon kulmia – sekä ulkonevia että sisänurkkia ja osa näistä vielä muuta kuin 90-astetta, joten kohde oli erittäin haastava. Onneksi oli todella osaava asentaja! Hän tuli taloyhtiön putkiremontin kautta (tekevät vain isoja projekteja), joten en vieläkään saanut osaavaa ”vakkariasentajaa” tuleviin projekteihin. Toisaalta eipä tässä kyllä ole ihan heti tarkoitus vastaavaa mini-spata tehdä, sillä todennäköisesti asutaan tässä kodissa kunnes lasten ala-asteet on (kutakuinkin) käyty. Molemmilla on tulevat koulut ihan tässä lähellä, joten tarkoitus nyt ankkuroitua Etu-Töölöön ehkä noin seitsemäksi vuodeksi. (Kyllä, suunnittelen näitä asioita aika pitkälle eteenpäin ja jossain vaiheessa tekisi mieli palata Ullanlinnaan, mutta katsotaan.) Niin ja Hankoonhan on toki tulossa vastaava totaalinen kylpyhuone-makeover myös, mutta siellä olen luvannut pärjätä perinteisillä 10x10 ja 15x15 laatoilla. Lisää niistä myöhemmin!  

Laattojen asennuksesta ja hinnoittelusta vielä mainitsen, että mikäli olette teettämässä kylpyhuoneremonttia taloyhtiön putkiremontin yhteydessä, poikkeavan kokoisista suurista laatoista joutuu maksamaan extraa. En ole ihan varma missä kohti ns. suuren laatan lisähinta rakennusfirmoilla yleensä tulee, mutta ainakin meillä jo kahteen pikkuvessaan tulleet 30 x 60 cm laatat meni jo tällä korkeammalla hintaluokalla. Eli toisin sanoen siitä, että kyseessä oli vielä kahdeksankertaa suurempi 120 x 120 cm JÄTTIlaatta, ei otettu mitään extraa, vaikka se oli huomattavasti haastavampi laatta asentaa kuin 30 x 60 cm.   

Kysykää rohkeasti, jos teille tulee mieleen kysymyksiä laatoista tai laatoittamisesta. Ja palataan pian Hangon pohjakuviin!

* Kylpyhuoneen laatoista saatu alennusta blogi- ja someyhteistyötä vastaan.