Irtiotto arjesta - St. George

Kiva kun löysit blogini pariin pienen tauon jälkeen! Aika hiljaiseksi on vetänyt nämä maailman viimeaikaiset tapahtumat. Niinpä kysyin teiltä suoraan Instragramin puolella haluatteko ylipäänsä lukea blogikirjoituksia tässä tilanteessa ja viestinne oli selvä: 97% kyselyyn reagoineista vastasi tarvitsevan muutakin ajateltavaa. Siinä missä arjen vapaat hetket täytti ennen kevyt surffailu Instagramissa, tulee varmasti silläkin puolen käytyä entistä useammin Hesarin sivuilla katsomassa viimeisimmät tapahtumat Ukrainassa... Samanaikaisesti koen, että tarvitsemme vastapainoksi muutakin sisältöä. Pelottavien ja ahdistavien uutisten rinnalla viimeisimmät sisustustrendit ja kuvat juuri oikean sävyisistä kylpyhuonelaatoista voivat auttaa oman hyvinvoinnin kanssa. Joten kiitos kaikille vastanneille kannustuksesta. <3

Haluan pitää blogini hyvänmielen paikkana, ja sen takia tuskin enää palaan maailmantilanteeseen. Tahdon, että tämä on paikka, jonne tulette rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Sen vielä kuitenkin tahdon sanoa, että itse olen kokenut pieneksi tavakseni vaikuttaa osallistumalla julkiseen keskusteluun ja kannustamalla somessa kotimaisia yrityksiä katkaisemaan kaikki siteensä itäiseen naapuriimme. Työni kautta tiedän, että esim. some-kommentoinnilla on oikeasti paljon merkitystä! Ja näemmehän miten ihmisten kannanotot ovat saaneet todella suuren osan eri alojen yrityksistä jo vetäytymään kokonaan Venäjältä – eli se todella toimii!

Nyt kuitenkin varsinaiseen aiheeseen, jotta tästä vierailustasi oikeasti tulisi lupaamani irtiotto arjesta. Juhlistimme helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Patrikin syntymäpäivää (tuntuu, että siitä olisi jo ikuisuus!) ja saimme Patrikin vanhemmilta 24h lastenhoitoaikaa (ihan paras lahja!). Esikoisemme W:n synnyttyä liki kuusi vuotta sitten olemme olleet tämän lisäksi vain kerran yhden yön poissa lasten luota (juhlistaessamme minun syntymäpäiviä viime kesänä), joten todellakin tuli tämä tarpeeseen! (Olemme nyt sopineet, että yritämme jatkossa toteuttaa vastaavan aina kun on jommankumman synttärit. Lapsetkin ovat jo niin isoja (nuorin täyttää syksyllä 3 v.), että heidät voi huoletta jättää isovanhempien huomiin. Ja nytkin molemmat odottivat kuin kuuta nousevaa koska mummi ja fafa tulevat yökylään 😊). 

Huomaa kaappien ihana materiaali sekä huoneen ulkonurkassa messinkinen lista.

TV piiloitettu kauniisti kaappiin. Huomaa myös pitkät laskeutuvat tuplaverhot.

Tein päivästämme parin minuutin videon Instagramiin (jonka voi käydä katsomassa täältä) ja tutulla hemmottelukaavalla mentiin: hieman shoppailua, ihania kahviloita ja ravintoloita sekä vähän sporttailua ja spata. Ja koska aikaa oli niukasti, oli itsestään selvää, että jäisimme Helsinkiin yöksi. Olin haaveillut St. Georgesta jo pidemmän aikaa, joten hotellivalintakin oli selvä. Olin bookannut meille Atelier huoneen, ja se osoittautui aivan loistavaksi valinnaksi. Oli kiva, kun oli pikkuisen enemmän tilaa ja näkymät Vanhaan talviseen kirkkopuistoon niin kauniit.

Parasta huoneessa oli kuitenkin sen todella kaunis laadukas sisustus. Kaikki yksityiskohdat oli niin loppuun saakka mietittyjä; jokainen kulmaus ja pieninkin valinta oli tehty huolella. Itselleni harmonisella ympäristöllä on todella suuri merkitys; en vain kerta kaikkiaan pysty rentoutumaan täydellisesti, jos ympärillä ei ole kaunista. Ja huom, aina ei tietenkään tarvitse olla luksusta. Viihdyn todella hyvin myös vaatimattomissa oloissa, kunhan vain tilassa on jokin punainen lanka.

Sain huoneesta hirmuisesti inspiraatiota myös omaan sisustukseemme. Kiinnitin huomiota etenkin upeisiin messinkisiin yksityiskohtiin ja näiden innoittamana tilaan myös meille keittiöön yhteistyökumppanini LVI-verkkokaupan kautta upean Volan harjattua messinkiä olevan hanan. Mutta palataan siihen myöhemmin!

Illalla piipahdimme syömässä YesYesYessissä – ja voitteko kuvitella, ensimmäistä kertaa! Ollaan miljoona kertaa menty siitä ohi ja kuultu niin paljon kehuja, mutta ei olla kuitenkaan koettu sitä paikaksi, johon mentäisiin lasten kanssa. Anyways, niin kiva paikka (vaikka tuntuikin että oltiin varmasti ravintolan vanhimmat asiakkaat Patrikin kanssa, apua!). Kohtuullisen hintainen, kivasti sisustettu ja etenkin kaksi maistelumenun ensimmäistä annosta vei jalat alta. Hieman miinusta kuitenkin vain yhdestä(!?) jälkiruokavaihtoehdosta, joka oli varsin vaatimaton makuelämykseltään. Erityismaininta eteisen nerokkaasta oivalluksesta, jossa marmorilaatat vaihtuvat vähitellen kalanruotoon. (Mainittakoon, että yksi IG-seuraajani oli tätä jo selvitellyt, ja olisi kuulemma maksanut omaisuuden toteutttaa…)

Aamulla oli ihanaa ottaa hitaan kaavan mukaan ja päätimme tulla brekun jälkeen vielä huoneeseen hengailemaan hetkeksi. Aamiaisesta pakko mainita, että jäin kovasti kaipaamaan croissantteja ja muutenkin valikoima oli varsin suppea. Mutta upean sisustuksen vuoksi tulemme epäilemättä käymään vielä uudelleen!

Kovasti jaksamista kaikille <3

P.S. Jos ihmettelit, miksi joissain kuvissa linjat ovat hieman vinksallaan, niin nämä kuvat on täysin käsittelemättömiä, iPhone ProMax 13:lla otettuja. Tajusin vasta nyt, että kuvankäsittelyohjelmani ei tykkää sen kuvaformaatista, mur. Mutta enpä muutamia suoristuksia lukuun ottamatta jäänyt käsittelyä näille edes kaipaamaan; uskomattoman laadukkaita kuvia saa nykyään kännykällä. Varmasti parempia, kuin mihin vanhaksi käyvä järkkärini enää taipuu.