table setting

Sunday brunch

Aivan upea aurinkoinen viikonloppu! Kylläpä tuli hienot puitteet Flow:lle ja maratoonareille. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä tuli jopa käräytettyä ihoa, kun makasin eilen bikineissä laiturilla. Mutta en kyllä osaa olla siitä edes harmissani; niin ihanalta tuntui kerätä auringon lämpöä talteen lähestyvää syksyä varten.

Lupailin eilen brunssi- ja asukuvia, joten here you go!

Keittiön pöytä on se kulma asunnostamme, johon en ole vielä ihan täysin tyytyväinen, mutta kaikki ajallaan. Toimme Ikean ruokapöydän alun perin väliaikaisratkaisuksi, kun jouduimme muuttamaan asuntoon sahanpurujen keskelle noin kuukauden liian aikaisin (niin kun remontoidessa usein on tapana. :)) Joulukuussa tilapäispöytä sai vierelleen vielä toisen mokoman, (ja vieläpä tuplasti kookkaamman!) kun tarvitsimme tilaa istuttaaksemme kaikki saman joulupöydän ääreen.

Vaikka hieman kapinoin Ikean lastulevykulttuuria vastaan, on pakko myöntää, että tämä kahden levitettävän pöydän ratkaisu on ollut käytössä todella kätevä. Pienimmillään 50+90 senttinen pöytä on kahdelle juuri passeli, ja vieraiden tullessa koon saa tuplattua yli kahteen ja puoleen metriin.

Kuluvan vuoden varrella olen kartoittanut melkoisen määrän kauniita pöytävaihtoehtoja, joten voisinkin tehdä siitä poistauksen ensi viikolle.

Yesterday I promised some brunch and outfit pictures, so here you go!

I’m not 100% satisfied with the corner where our kitchen table is located. The table was supposed to be a temporary solution, but there it is still. :) I try to rebel against Ikea’s “chipboard culture”, but I must admit I’ve found this set of two extendable tablesextremely practical. The 50+90 cm sized table is perfect for two, and when there are guests coming, it can be extended to over two and half meters!

Päivän asu / outfit of the day 
Röyhelötoppi / Top - Lindex
Viidakkohame / Skirt with jungle print - Banana Republic
Näyttävä kaulakoru / Statement necklace - Zara
Kaikki vanhoja aarteita jo vuosien takaa / Old treasures from years back

Energistä viikonalkua! / Have an energetic week!

Heavenly French toast

Näiden kuvien ja köyhien ritarien reseptin myötä haluan toivottaa kaikille leppoista ja kesäistä sunnuntaita! Kuvasimme nämä ”viiden tunnin lounaan” yhteydessä (nyt ymmärrätte, mihin kaikki 300 minuuttia kuluivat ;)) ja asukin ehti välissä vaihtua, kun kävin keittiön puolella häärimässä.

Köyhät ritarit kuuluvat itselläni pullantuoksuisiin lapsuusmuistoihin ja menestys ne olivat nytkin :) Alla resepti ja Hans Välimäen vinkkejä täydellisiin ritareihin (poimittu kirjasta ”Olivian parhaat reseptit”).

Köyhät ritarit (4 annosta) / French toast (four portions) 
10 viipaletta pullapitkoa (Oululaisen peruspitko on Hansin mukaan paras) / 10 slices of plain coffeebread / bun 
1 muna / egg 
1 dl maitoa ja 1 dl kermaa (tai 2 dl punaista maitoa) / 1 dl milk and 1 dl cream 
½ rkl sokeria / ½ spoon sugar 
1 tl vaniljasokeria (tai mieluiten aitoa vaniljatangosta raaputettua vaniljaa) / ½ teaspoon vanilja sugar 
½ tl kanelia / ½ teaspoon cinnamon 
¼ tl suolaa / ½ teaspoon salt

50 g voita ja tummaa sokeria paistamiseen / butter and dark sugar for frying

  1. Sekoita kaikki aineet. / Mix all ingredients.
  2. Leikkaa pulla 2-2,5 cm viipaleiksi. (Pullan tulisi olla kuivahtanutta; muuten munamaito imeytyy siihen liikaa ja se jää paistamisen jälkeen liian märäksi.) / Slice the bun into 2-2,5 cm thick pieces.
  3. Kostuta viipaleita munamaidossa molemmin puolin (sen verran kun yhdelle pannulle mahtuu). / Moisten the slices in the milk.
  4. Ripottele pinnoitetulle pannulle aavistus tummaa sokeria. Kun sokeri alkaa sulaa, lisää reilusti voita (jotta viipaleet paistuvat myös sisältä). Kun rasva kuohahtaa, lisää pullaviipaleet. / Melt dark sugar and butter on the frying pan.
  5. Paista ritareita kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja pinta on rapea. (Oikea lämpötila on kriittinen: Liian kuumalla pinta palaa; liian alhaisella pinnasta ei tule rapea. Asteikolla 1-6, kokeile ensin nelosta.) / Fry bun slices until they are crispy.
  6. Tarjoile lämpiminä esim. marjojen, hillon, kermavaahdon, rahkan ja/tai jäätelön kera. / Serve with berries, jam, cream and/or ice cream.

Ihanaa sunnuntaita! Have a lovely Sunday!

Five hour lunch by the sea

Terveiset jälleen saaresta! Juhlimme lauantaina Katriinan syntymäpäiviä hieman railakkaammissa merkeissä ensin Groteskissa ja sitten Teatterin kattoterassilla (kiitokset ihanat mahtavasta illasta!), mutta onneksi sain iltapäivästä raahattua itseni autoon ja veneeseen Patrikin ajaessa meidät jälleen maalle. Tuo kivaa vaihtelua lomaan, kun ollaan yleensä alkuviikko landella ja viikonlopuksi palataan keskustaan.

Nyt palataan kuvien muodossa kuitenkin liki viikko taaksepäin, jolloin katoin meille lounaan laiturille saunamökin eteen. Olin suunnitellut meille kolmen ruokalajin kokonaisuuden, mutta lopulta jätettiin kokonaan pääruoka väliin ja grilli kuumentamatta, sillä tultiin niin täyteen jo alkuruuasta – ja pitihän jälkkärille jättää tilaa!

Idea laiturikattaukseen syntyi näistä Residencen ”sommar dukning på landet” -kuvista, jotka esiteltiin heinäkuun lehdessä. Olisi ollut ihana koota kattaus vanhojen tuolien ympärille, mutta ihan niin pöhkö en ollut, että olisin raahannut tuolitkin Helsingistä – ihan tarpeeksi oli tuota tavaraa jo nytkin mukana ;)

Kuvat saavat puhua puolestaan; muutaman kattausidean kuitenkin nostaisin:

  • Kirjoitin meidän nimikirjaimet Granitista ostetulla valkoisella tussilla tummanharmaisiin kiviin. Kivi piti kätevästi myös pellavaiset lautasliinat aloillaan tuulisemmallakin säällä.
  • Katan usein meille viinilasit, vaikka juomana olisinkin ”vain” kuplavettä. Laseja somisti heinät, joiden varteen pujotin muutaman mustikan.
  • Lautasten väliin taitoin pienet koivunoksat; pysyvät freshin näköisinä pidempään kuin kukat. Koivunoksista koottu seppele toi myös kivan lisän kokonaisuuteen.

Viinilasit Wine glasses – Ittala, Essence 
Siniset juomalasit Small blue glasses – Iittala, Kartio 
Isot ruokalautaset, salaattikulho ja pieni majoneesikulho Big white plates, salad bowl and small bowl for mayonnaise – Royal Copenhangen, White Fluted and Blue Fluted Mega 
Pienet siniset lautaset Small blue plates – Arabia, 24h avec
Uudet aterimet New cutlery – Iittala, Piano
Mariskoolit Mari bowls - Iittala 
Salaattiottimet Salad servers – Ferm Living
Pellavalakana Linen sheet – Balmuir


Iso puinen leikkuulauta toimi hienosti myös esillepanossa.

Skagenit tein näitä Valion reseptejä mukaillen: lohiskagen ja katkarapuleipä. Niistä saa erityisen kauniit kun ripottelee pinnalle mätiä. (t: unohti mätipurkin pakkaseen)

Kesäinen salaatti / Summer salad 
Nippu tammenlehtisalaattia / Some salad 
½ nippu herneen versoja / Pea sprout 
100g feta juustoa / Feta cheese 
½ granaattiomenan siemenet / Pomegranate 
150g kuivattuja karpaloita / Dried granberries 
½ l mansikoita / Strawberries Pekaanipähkinöitä / Pecan nuts

Formverkistä löytyneet Ferm Livingin messinkiset salaattiottimet kuuluvat uusimpiin sisustushankintoihini.

Coterie-DSC08643.jpg

Patrikin vanhemmat sattuivat tulemaan juuri sopivasti veneellä, kun olimme lopettelemassa, joten saatiin muutama yhteiskuvakin mereltäpäin. Taustalla näkyy saunamökki, jossa me yleensä nukumme huikeiden maisemien ympäröiminä.

Patrikin paksu puuvillaneule on ostettu jo muutama vuosi sitten Tukholmasta ja sopii täydellisesti merimaisemiin! Oman asuni speksit löytävät tästä aiemmasta outfit-postauksestani.

Valkoinen t-paita White basic t-shirt - Theory
Neule Knit - Knowledge Cotton Apparel 
Vyö Belt - Henri Lloyd
Punaiset city-shortsit Red shorts - Gant
Kengät Shoes - Coach

Greetings again from the island! I’ll go back in time and finally share these moments from the loooong lunch we had last week by the sea. Mostly I’ll let pictures do the talking, but I want to raise a few highlights from the table setting.

  • I used stones to write our initials on (found good white ink from Granit). They also served the purpose of keeping the linen napkins in place (despite the wind).
  • I often use wine glasses – even if we would not be drinking wine – since they bring a nice festive touch. A straw with a few blue berries was a nice detail and a spot on choice for this season.
  • I used small birch branches between the plates; they last fresh looking longer compared to flowers.

Ihanaa viimeistä heinäkuun viikkoa! Have a sunny week!

Best summer cake ever

Tästä ei kakku voi enää helpommaksi käydä! Kokoamiseen menee noin viisi minuuttia ja lopputulos on ainakin omaan silmään ja suuhun todella onnistunut.

Juhlistimme viime perjantaina Coterien lanseerausta tyttöporukalla. Rakastan juhlien järjestämistä; tällä kertaa ajankohta ei vain ollut ihan optimaalinen, sillä kesälomaa edeltävät viikot ovat olleet poikkeuksellisen kiireisiä töissä (#aamuja3 #unelmaloma). Joten itse tehdyn brita-kakun sijaan oli tyytyminen Stockmannin herkusta löytyviin valmiisiin marenkipohjiin. Väliin maukasta täytettä ja marjoja, ja a vot – kakku on valmis.

Valmiit marenkipohjat Stockmannin herkusta (pakkauksessa kolme eri kokoa, tähän käytetty suurin ja pienin)

Rahkatäyte – huomattavasti kevyempi ja terveellisempi (eli proteiinipitoinen ja vähärasvainen) vaihtoehto, kuin pavlovan perinteinen kermatäyte. Ja vähintäänkin yhtä maukasta! Tässä sekoitettu suhteessa 1:1 vanilja Skyriä ja Valion sitruunalla maustettua rahkaa. Jos nyt tekisin kakun uudelleen, jatkaisin täytettä vielä hieman maustamattomalla rahkalla maun pehmentämiseksi.

Väliin ja päälle kauden marjoja. Tässä mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita.

Koristeena sitruunamelissaa ja kirsikoita.

Marenkiinhan ei tule juuri muuta kuin kananmunan valkuaisia (jotka ovat puhdasta, täysin rasvatonta proteiinia) sekä sokeria, joten kakku sopii mm. gluteenia välttelevälle. Yritin ensin tehdä pohjat itse ja korvata sokerin hunajalla, mutta ainakaan ensimmäinen kokeiluni alkuviikosta ei onnistunut tarkoista esivalmisteluista huolimatta (marenki ei kovettunut tarpeeksi). Kertokaahan jos joku on saanut marengit onnistumaan myös hunajalla - silloin tämä olisi täydellinen kesäherkku!

Ylihuomenna luvassa todennäköisesti Katriinan ja allekirjoittaneen juhla-asut. Kesäistä keskiviikkoa kauniit!

Mainio vaihtoehto tervetuliaismaljoille – Wolfberger Crémant d'Alsace Brut (14,38€). Alkon luonnehdinnan mukaan erittäin kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, tasapainoinen. Jos pidät Veuve Clicquot Brut:sta, saat tästä hieman huokeamman vaihtoehdon Keltaiselle Leskelle (49,90€).

Champagne glasses Iittala Essence 
Plates Villeroy & Boch Ivoire 
Cake stand Pottery Barn 
Spoons Iittala Piano - Note: All cutlery seems to be -25% this week at Iittala stores (both shops and web) 
White serving platter Iittala Lokerovati 
Cake server is a part of a lovely wedding gift from my wonderful parents-in-law <3

Suurkiitokset kauniille mallillemme Mialle! <3 Katriinan kirppisvaatteista pelastettu mekko istuu täydellisesti! Special thanks for our beautiful model Mia!

Making a cake cannot get any simpler! It takes about five minutes to put this together, and the end result is great both in terms of taste and appearance.

We had a small Coterie launch party last Friday at our place. Usually I love preparing parties, but this time the timing was not the best one. The weeks before my summer holiday have been exceptionally intense (but only three more nights to go!). So I really appreciated this simple but tasty pavlova recipe.

Meringue base. I bought a ready-made alternative, but it's rather simple to make one yourself from egg whites, sugar, a drop of citrus juice and a spoon of potato flour.

Filling with quark / fromage cheese. Much healthier choice than cream (less saturated fat, more protein)!

Seasonal berries or fruits. Here strawberries, blue berries and raspberries.

Lemon balm and cherries as a decoration.

On the day after tomorrow: pics from our party outfits. Hope to see you then!