Keittiön asennus etenee

Siitä onkin aikaa, kun olen kirjoittanut viimeksi remonttiblogin puolelle – liki neljä vuotta! Olen toki kirjoittanut parhaillaan käynnissä olevan remonttimme suunnitelmista useampaankin otteeseen (keittiösuunnitelmistamme voi lukea täältä), mutta nyt ollaan päästy siihen pisteeseen, että tämä asennusvaiheen kirjoitus sopii paremmin tänne remonttiosioon 😊


Keittiömme asennus eteni rivakasti tällä viikolla ja aiempia kokemuksia mukaillen taitava asentaja asentaa isonkin keittiön muutamassa päivässä. Kaikki kaapit ja saareke ovat jo paikoillaan, samoin tasot sekä osa laitteista. Uunia ja asianpesukonetta vielä odotellaan; myös sähkö- ja putkityöt puuttuvat vielä.

Iltahämärässä napattu hieman rakeinen kuva.

 Ihan ensimmäiseksi on todettava, että eikö näytäkin todella hyvältä! Olin kovasti jännittänyt keittiön sävyä, sillä olin valinnut sen vain pienen mallipalan perusteella. Eniten pelotti, että kaappien ja tason sävy olisi niin valjun vaalea, että ne näyttäisivät valkoisilta. Valkoinen keittiö on omaan makuuni tylsä ja liian tavanomainen valinta, joten tämä skenaario todellakin hirvitti. Totta puhuen pohdin edelleen hieman tason ja kaappien sävyeroa, joka näyttää korostuvan kuvissa, joissa takaseinän taso jää varjoon. Livenä en huomannut mitään vähänkään häiritsevää, joten puhaltelen nyt rauhallisesti, kunnes pääsen katsomaan sävyjä jälleen paikan päälle.  

Täällä remonttiblogin puolella tapanani on ollut antaa remonttivinkkejä näin remontin tilaajan näkökulmasta. Tärkein (jo monesti kuultu) vinkkini kaapistoihin liittyen on, että kannattaa valita keittiöfirma, joka vastaa paitsi kaapeista, myös niiden asennuksesta. Tämä on nyt neljäs keittiö, jonka olen tilannut. Kahdesti keittiö on tilattu laadukkaimmista kotimaisista vaihtoehdoista ja asennus on tilattu erikseen, ja molemmilla kerroilla lopputulos on ollut fiasko juurikin asennuksen osalta. Kahdesti olen sen sijaan ottanut keittiön kumppanilta, joka on vastannut sekä kaapeista että asennuksesta avaimet käteen -periaatteella erinomaisin tuloksin. Nykyinen keittiö on toki vielä hieman kesken, mutta lupaavalta näyttää. Kyseisen toimittajan kyky vastata myös asennuksesta olikin ratkaiseva syy miksi päädyin lopulta heihin, vaikka he eivät kyenneet toimittamaan haluamiani pyöreitä kulmia mitenkään järkevään hintaan eikä muutenkaan järkevillä spekseillä.

Saimme sittenkin siirrettyä oikeassa ylänurkassa sijainneen sähkökaapin, jee! En alkuun uskaltanut tästä edes haaveilla ja siirrosta tuli taas aivan uusi kuluerä remonttibudjettiin, mutta olen niin iloinen, että saatiin se hirvitys piiloon.

Toinen vinkki keittiön asennukseen liittyen on, että kannatta varmistaa seinien suoruus, jolle kaapistot tulevat. Uudisrakennuksissa seinät ovat lähtökohtaisesti aina suorat, mutta näissä vanhoissa taloissa asia on toisin. Normaalistihan silmä ei pieniä heittoja erota, mutta suorat kaapinlinjat ja tosot paljastavat armotta, mikäli seinät ovat kiemurat tai kallistuvat johonkin suuntaan. Joten muistakaa erikseen korostaa urakoitsijalle niiden seinien suoruutta, joille on tulossa keittiö-, vaatekaappeja tms.

Tässä omat ikivinkkini keittiön asennukseen liittyen – molemmat kantapään kautta opittuja :)

Jättäkää rohkeasti kommentteja alle, mikäli teillä on jakaa vastaavia.

Nyt, ihanaa juhannusta ja terveiset saaresta! <3