&Tradition Flowerpot VP3

Viimein pääsen esittelemään teille ensimmäisen valaisinuutuuteni! Muistatte varmaan blogipostaukseni syyskuun puolivälistä, jossa listasin parikymmentä sen hetkistä valaisinsuosikkiani. Nyt olen tilannut näistä kuusi (tai oikeastaan seitsemän, sillä yhdestä lampusta tilasin kaksi eri versiota), jee! Ja vielä pitäisi löytää akuutisti valaisin ainakin olohuoneeseen sekä keittiöön parikin erilaista. Myimme jälleen kaikki edellisen kodin katto- ja seinävalaisimet edellisen kaupanteon kylkiäisinä, joten kiva päästä valitsemaan juuri tähän tilaan sopivat lamput puhtaalta pöydältä.

Tänään esittelyssä &Traditionin Flowerpot-pöytävalaisin, jonka kotiutin FinnishDesignShopista <3 Kyseessä on Verner Pantonin vuoden 1968 klassikko, joka on noussut kukoistukseensa uusien värien myötä. Meille tilasin maltillisesti sävyn ”pale sand”, vaikka ihastelinkin myös mm. vahvaa vihreää ja kauniita pehmeitä mattasävyjä.

Valaisimesta löytyy kaksi kokoa - pienemmän korkeus on 29,5 cm ja tämän suuremman 50 cm. Omaan silmääni tämä korkeampi näyttää tasapainoisemmalta ja sirommalta. Pienemmän erikoisuutena on, että se on johdoton USP:lla ladattava malli. Oman kokemukseni mukaan ladattavat valaisimet ovat melkoisen rasittavia, joten valinta oli helppo.

Paikkansa valaisin on löytänyt olohuoneen erkkerin ikkunalaudalta. Valaisin toimii iltaisin ihanana tunnelmanluojana ja ihan funktionaalisestikin tuo kulmaukseen lisävaloa. Erkkeristä niin ikään paikkansa löytänyt Togo on koko perheen suosikkipaikka lueskella ja katsoa vaikka padia, joten lisävalo ei ole pahitteeksi.

Valaisin on parhaimmillaan tunnelman luojana, sillä valoa tulee vain puoliympyrän muotoisten metallisten kupujen välistä melko rajallisesti. Mutta ihana se on ja ennustankin tälle pöytälampulle suurta suosiota. Muotoilu on ajaton, hinta varsin maltillinen ja jokainen voi löytää lukuisista värivaihtoehdoista suosikkinsa.