Coterie

View Original

Heavenly French toast

Näiden kuvien ja köyhien ritarien reseptin myötä haluan toivottaa kaikille leppoista ja kesäistä sunnuntaita! Kuvasimme nämä ”viiden tunnin lounaan” yhteydessä (nyt ymmärrätte, mihin kaikki 300 minuuttia kuluivat ;)) ja asukin ehti välissä vaihtua, kun kävin keittiön puolella häärimässä.

Köyhät ritarit kuuluvat itselläni pullantuoksuisiin lapsuusmuistoihin ja menestys ne olivat nytkin :) Alla resepti ja Hans Välimäen vinkkejä täydellisiin ritareihin (poimittu kirjasta ”Olivian parhaat reseptit”).

Köyhät ritarit (4 annosta) / French toast (four portions) 
10 viipaletta pullapitkoa (Oululaisen peruspitko on Hansin mukaan paras) / 10 slices of plain coffeebread / bun 
1 muna / egg 
1 dl maitoa ja 1 dl kermaa (tai 2 dl punaista maitoa) / 1 dl milk and 1 dl cream 
½ rkl sokeria / ½ spoon sugar 
1 tl vaniljasokeria (tai mieluiten aitoa vaniljatangosta raaputettua vaniljaa) / ½ teaspoon vanilja sugar 
½ tl kanelia / ½ teaspoon cinnamon 
¼ tl suolaa / ½ teaspoon salt

50 g voita ja tummaa sokeria paistamiseen / butter and dark sugar for frying

  1. Sekoita kaikki aineet. / Mix all ingredients.
  2. Leikkaa pulla 2-2,5 cm viipaleiksi. (Pullan tulisi olla kuivahtanutta; muuten munamaito imeytyy siihen liikaa ja se jää paistamisen jälkeen liian märäksi.) / Slice the bun into 2-2,5 cm thick pieces.
  3. Kostuta viipaleita munamaidossa molemmin puolin (sen verran kun yhdelle pannulle mahtuu). / Moisten the slices in the milk.
  4. Ripottele pinnoitetulle pannulle aavistus tummaa sokeria. Kun sokeri alkaa sulaa, lisää reilusti voita (jotta viipaleet paistuvat myös sisältä). Kun rasva kuohahtaa, lisää pullaviipaleet. / Melt dark sugar and butter on the frying pan.
  5. Paista ritareita kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja pinta on rapea. (Oikea lämpötila on kriittinen: Liian kuumalla pinta palaa; liian alhaisella pinnasta ei tule rapea. Asteikolla 1-6, kokeile ensin nelosta.) / Fry bun slices until they are crispy.
  6. Tarjoile lämpiminä esim. marjojen, hillon, kermavaahdon, rahkan ja/tai jäätelön kera. / Serve with berries, jam, cream and/or ice cream.

Ihanaa sunnuntaita! Have a lovely Sunday!