Coterie

View Original

Artillerietin Etcetera lounge chair

Joko olette aloittaneet kesälomanne? Esikoisen päiväkoti sulki eilen ovensa, joten tästä päivästä alkoi virallisesti meidän perheen loma, jee. Ensi viikolle olemme varanneet ennakkoluulottomasti matkailuauton, mutta sitä ennen vielä muutama päivä Helsingissä.

Piipahdimme tänään koko perheen voimin keramiikkataitelija Saija Halkon työhuoneella ja oli kyllä niin kiva visiitti! Palaan siihen hieman myöhemmin kuvien kera.

Esikoinen oli iltapäivästä isovanhempien luona vierailulla, joten sain napattua pitkästä aikaa kotoa muutamia sisustuskuvia Patrikin kärrytellessä pikkuneidin kanssa. Kiva päästä viimein esittelemään teille tämä nojatuolikaunotar! Kyseessä on jo 70-luvulla syntynyt ruotsalaisklassikko Etcetera, jota Artilleriet on alkanut hiljattain valmistaa uudelleen. Käsittääkseni heillä on tuoliin eksklusiivinen myyntioikeus; ainakaan en löytänyt sitä kenenkään muun valikoimista.

Tilasin tuolin varmaan jo vuodenvaihteessa ja melkoisen pitkän odotuksen jälkeen se saapui keskellä koronapandemiaa. Eli nyt olemme päässeet testailemaan sitä pari-kolme kuukautta.

Muotoilultaan Etcetera on juuri yhtä upea, miltä kuvissa näyttääkin! En ollut koskaan nähnyt tuolia livenä, joten mietin pitkään, uskallanko tilata sitä näkemättä, vaikka olinkin kuullut, että tuolissa on hyvä istua. Mitoiltaan tuoli on melkoisen kookas, joten se tarvitsee tilaa ympärilleen hengittää.

Väriksi valitsin tumman ruskean (chocolate brown). Myös Sand beige oli kuvan perusteella vahvassa harkinnassa, mutta tilaamani kangastilkku paljasti värin olevan liian pliisu ja tylsä beige. Koko väripaletti löytyy täältä.

Nojatuoli on löytänyt paikkansa keittiön ja eteisaulan välimaastosta. Alkujaan suunnittelin sitä olohuoneeseen, mutta vietämme niin paljon aikaa keittiössä, että oli kiva saada sinne vielä toinen nojatuoli aiemman Togon seuraksi.

Tuoli on päällystetty sametilla ja tiedostin jo etukäteen, että sametti on herkkä materiaali. Yllätyksenä on kuitenkin tullut, miten ainakin tämä kyseinen sametti imee itseensä kaiken mahdollisen pölyn. Siinä missä myös keittiössä majaileva alcantaralla päällystetty Togo näyttää aina skarpilta, on Etceteran yleisilme aina hieman nuhjuinen pölystä johtuen. Tuolin joutuu imuroimaan joka viikko.

Toiseksi samettiin jää heti jälkiä, jos vaikkapa nuorimmainen kuolaa siihen. Tuoli oli ollut asunnossamme tunnin, kun siinä oli jo ensimmäiset kuolajäljet, jotka eivät lähde pois. :/  Itselleni tärkeä periaate on, että arjesta tulee tehdä mahdollisimman kaunista. Se tarkoittaa, että en halua vuorata sohvia jne. millään suojakankailla tai peittää vaikkapa kaunista ruokapöytää isolla vahapintaisella liinalla. Etceteran kanssa on ollut kuitenkin pakko tehdä poikkeus ja pitää sen päällä rennosti ohutta pellavakangasta, jota pystyy pyyhkimään ja pesemään.

Summa summarum: Niin äärettömän kaunis kun tuoli muotoilultaan onkin, en voi suositella sitä ainakaan lapsiperheeseen. Olen yleensä valmis tekemään suuriakin kompromisseja käytännöllisyydessä estetiikan nimissä, mutta tämän tuolin kohdalla omatkin rajani tulevat vastaan; kangas on niin epäkäytännöllinen. Mietin jo pystyisikö siihen teettämään jossain päällisen eri materiaalista; pitää miettiä.

Btw, jos Artilleriet ei ole entuudestaan tuttu, kannattaa ehdottomasti kurkata heidän sivunsa ja tilata uutiskirje. Mielestäni inspiroivin ja kiinnostavin sisustusalan etailer, joka haistaa aina tulevat tuulet. Heillä on Göteborgissa myös pari kivijalkamyymälää, joissa vierailemisesta kovasti haaveilen.

Oletteko kenties käyneet siellä..? Olisi ihana kuulla, jos teillä on vinkata myös muita vastaavia myymälöitä; joko verkossa ja kivijalassa.

Ja ihanaa lomaa kaikille breikkinsä jo aloittaneille! Palaan lomatunnelmiimme ainakin Instagramin stooryjen puolella.